Obláčkový chléb je trendem TikToku: Každý ho chce doma upéct a pak celý sníst

Nový trend v pečení se jmenuje obláčkový chléb. Zaznamenal velkou popularitu díky sociální síti TikTok. Toto lehké a nadýchané pečivo se stalo oblíbeným především díky svému jedinečnému vzhledu a snadné přípravě. Přečtěte si, co je vůbec zač tento obláčkový chléb.

Obláčkový chléb neboli cloud bread je typ pečiva, které je lehké, nadýchané a vypadá jako načechrané bochánky. Jeho textura je měkká, připomínající francouzský meringue dort. Hlavními ingrediencemi tohoto chleba jsou vaječné bílky, cukr a kukuřičný škrob. Tato jednoduchá kombinace vytváří pečivo, které je bezlepkové a nízkokalorické.

Kde se obláčkový chléb vzal?

Na TikToku se chléb stal populárním díky uživatelům, kteří sdíleli videa s procesem jeho přípravy. Pravděpodobně se jednalo o někoho, kdo vyzkoušel tyto ingredience smíchat dohromady a objevil, že takto vytvořená směs nabývá obláčkové textury během pečení. Jednoduché a zábavné pečivo pak zaujalo ostatní uživatele TikToku, kteří začali sdílet své vlastní verze. Díky viralitě a vizuálnímu dojmu nadýchané struktury získal obláčkový chléb obrovskou popularitu a stal se jedním z nejnovějších trendů v oblasti pečení.

@abimhn cloud bread!!! dope recipe from @linqanaaa #cloudbread #MyBFF #foryou #fyp #bakingrecipe #homemade #homechef #clouds #avatar #cake #meringue ♬ Steven Universe - L.Dre

Příprava Cloud breadu je snadná

Nejprve oddělte vaječné bílky od žloutků a vyšlehejte je do tuhého sněhu. Poté přidejte cukr a kukuřičný škrob a opatrně je promíchejte, aby se zachovala lehkost sněhu. Směs pak rozprostřete na plech a pečte v předehřáté troubě, dokud nezíská obláčkovou podobu a zlatou barvu.

Je ideální pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu nebo snižují příjem sacharidů. Originální variace a zdobení chleba nabízí také prostor pro kreativitu při přípravě. Můžete přidat do těsta přírodní barviva, jako je jahodový prášek, matcha nebo kakao, které zajistí barevnost a chuť. Dále lze chlebík ozdobit šlehačkou, ovocem nebo jinými ingrediencemi.

Zdroj: iamafoodblog

Vyzkoušejte také efektní mini Pavlovy se šlehačkou a ovocem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Autor článku

Markéta Princová

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty