Vepřová líčka:
- vepřová líčka 600 g
- sůl
- pepř (černý mletý)
- rostlinný olej 3 lžíce
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- celer 150 g
- petržel 1 ks
- rajčatový protlak 2 lžíce
- cider (jablečný) 500 ml
- zeleninový vývar 200 ml
- bobkový list 2 ks
Postup přípravy:
Líčka osolte, opepřete a opečte v hrnci na rozpáleném oleji ze všech stran. Poté je vyjměte a na výpeku osmahněte cibuli nakrájenou najemno. Přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky a krátce orestujte.
Vmíchejte rajčatový protlak, podlijte ciderem a vývarem. Ochutnejte solí, pepřem a přidejte bobkové listy. Přiveďte k varu, vložte líčka zpět do hrnce a zvolna duste doměkka alespoň 70 minut.
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Poté je sceďte a rozšťouchejte. Na pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm pórek nakrájený na kolečka. Vmíchejte ho do brambor a podávejte s líčky a omáčkou.
Kdo má rád vepřové maso, může si připravit tuto dobrotu podle našeho videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Bratislavská vepřová plec se zeleninou