Dušená hovězí líčka na pivu s podmáslovými knedlíky
Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
Dušená hovězí líčka na pivu s podmáslovými knedlíky
Zdroj:
Zdravá jídla z pomalého hrnce
Hovězímu masu velmi svědčí pomalá příprava, při které maso krásně změkne a je měkké jako dort. Pro tento recept se vyloženě hodí příprava v pomalém hrnci, ale máme pro vás i recept na klasické vaření na sporáku. Černé pivo dodá pokrmu výraznou, jemně nasládlou chuť a skvěle ho doplní jednoduché knedlíky z podmáslí.
4 porce
120 minut
anglická
Postup přípravy
-
V POMALÉM HRNCI: Dejte mouku do mísy, osolte a opepřete. Obalte hovězí maso v mouce a oklepejte z něj přebytečnou mouku.
-
Ve velké pánvi rozehřejte lžíci oleje na vysokou teplotu. Postupně pečte hovězí, vždy 5 minut dozlatova, a poté přemístěte maso do pomalého hrnce. Snižte teplotu na střední a přilijte do pánve zbytek oleje. Cibuli a česnek smažte 3 minuty lehce dozlatova. Přidejte rajčatový protlak, minutu smažte, potom přidejte mrkev, bobkový list, rozmarýn, pivo a cukr. Osolte a opepřete a nechte 5 minut odpařovat alkohol. Vložte spolu s vývarem do pomalého hrnce. Nechte 7 hodin vařit na nízkém stupni. Poté zvyšte na vysoký stupeň.
-
Na podmáslové knedlíky vsypte mouku a kypřicí prášek do velké mísy. Utřete v míse máslo s moukou, dokud se nevytvoří hrudky. Přidejte parmazán, petržel, poté podmáslí a vejce a vytvořte lepivé těsto.
-
Do pomalého hrnce vhoďte 12 vrchovatých lžic těsta, poté přiklopte pokličkou. Vařte hodinu, dokud se knedlíky neuvaří. Podávejte ozdobené petrželí.
-
NA SPORÁKU: Dejte mouku do mísy, osolte a opepřete. Obalte hovězí maso v mouce a oklepejte z něj přebytečnou mouku.
-
Ve velkém hrnci rozehřejte lžíci oleje na vysokou teplotu. Postupně pečte hovězí, vždy 5 minut dozlatova. Dejte maso stranou. Snižte teplotu na střední a přilijte do pánve zbytek oleje. Cibuli a česnek smažte 3 minuty lehce dozlatova. Přidejte rajčatový protlak, minutu smažte, potom přidejte mrkev, bobkový list, rozmarýn, pivo a cukr. Přiveďte k varu a nechte 5 minut odpařovat alkohol, poté přilijte vývar a 250 ml vody. Osolte a opepřete a nechte mírně vařit. Snižte teplotu na nízkou a přiklopte pokličkou. Nechte mírně vařit 2 hodiny až 2 a půl hodiny, dokud hovězí maso skoro nezměkne.
-
Na podmáslové knedlíky vsypte mouku a kypřicí prášek do velké mísy. Utřete v míse máslo s moukou, dokud se nevytvoří hrudky. Přidejte parmazán, petržel, poté podmáslí a vejce a vytvořte lepivé těsto.
-
Do hrnce vhoďte 12 vrchovatých lžic těsta, poté přiklopte pokličkou. Vařte 30 minut, dokud se knedlíky neuvaří. Podávejte ozdobené petrželí.
Dušená hovězí líčka na pivu s podmáslovými knedlíky
Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
Dušená hovězí líčka na pivu s podmáslovými knedlíky
Zdroj:
Zdravá jídla z pomalého hrnce