Olivia Andrews

Dušená hovězí líčka na pivu s podmáslovými knedlíky

Moje hodnocení
28x

Hovězímu masu velmi svědčí pomalá příprava, při které maso krásně změkne a je měkké jako dort. Pro tento recept se vyloženě hodí příprava v pomalém hrnci, ale máme pro vás i recept na klasické vaření na sporáku. Černé pivo dodá pokrmu výraznou, jemně nasládlou chuť a skvěle ho doplní jednoduché knedlíky z podmáslí.

4 porce
120 minut
anglická

Maso

Knedlíky

Postup přípravy

  1. V POMALÉM HRNCI: Dejte mouku do mísy, osolte a opepřete. Obalte hovězí maso v mouce a oklepejte z něj přebytečnou mouku.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte lžíci oleje na vysokou teplotu. Postupně pečte hovězí, vždy 5 minut dozlatova, a poté přemístěte maso do pomalého hrnce. Snižte teplotu na střední a přilijte do pánve zbytek oleje. Cibuli a česnek smažte 3 minuty lehce dozlatova. Přidejte rajčatový protlak, minutu smažte, potom přidejte mrkev, bobkový list, rozmarýn, pivo a cukr. Osolte a opepřete a nechte 5 minut odpařovat alkohol. Vložte spolu s vývarem do pomalého hrnce. Nechte 7 hodin vařit na nízkém stupni. Poté zvyšte na vysoký stupeň.
  3. Na podmáslové knedlíky vsypte mouku a kypřicí prášek do velké mísy. Utřete v míse máslo s moukou, dokud se nevytvoří hrudky. Přidejte parmazán, petržel, poté podmáslí a vejce a vytvořte lepivé těsto.
  4. Do pomalého hrnce vhoďte 12 vrchovatých lžic těsta, poté přiklopte pokličkou. Vařte hodinu, dokud se knedlíky neuvaří. Podávejte ozdobené petrželí.
  5. NA SPORÁKU: Dejte mouku do mísy, osolte a opepřete. Obalte hovězí maso v mouce a oklepejte z něj přebytečnou mouku.
  6. Ve velkém hrnci rozehřejte lžíci oleje na vysokou teplotu. Postupně pečte hovězí, vždy 5 minut dozlatova. Dejte maso stranou. Snižte teplotu na střední a přilijte do pánve zbytek oleje. Cibuli a česnek smažte 3 minuty lehce dozlatova. Přidejte rajčatový protlak, minutu smažte, potom přidejte mrkev, bobkový list, rozmarýn, pivo a cukr. Přiveďte k varu a nechte 5 minut odpařovat alkohol, poté přilijte vývar a 250 ml vody. Osolte a opepřete a nechte mírně vařit. Snižte teplotu na nízkou a přiklopte pokličkou. Nechte mírně vařit 2 hodiny až 2 a půl hodiny, dokud hovězí maso skoro nezměkne.
  7. Na podmáslové knedlíky vsypte mouku a kypřicí prášek do velké mísy. Utřete v míse máslo s moukou, dokud se nevytvoří hrudky. Přidejte parmazán, petržel, poté podmáslí a vejce a vytvořte lepivé těsto.
  8. Do hrnce vhoďte 12 vrchovatých lžic těsta, poté přiklopte pokličkou. Vařte 30 minut, dokud se knedlíky neuvaří. Podávejte ozdobené petrželí.

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů