Líčka
- hovězí líčka 800 g
- cibule 1 ks
- olej 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- rajský protlak 1 lžíce
- krájená rajčata 1 plechovka
- třtinový cukr 1/2 lžíce
- sušený tymián 1 lžička
- sušený rozmarýn 1 lžička
Kaše
- brambory 1 kg
- celer 1/4 ks
- sůl
- máslo 100 g
- smetana na vaření 150 ml
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte nadrobno, maso na kostky. V hrnci nechte rozehřát olej a máslo. Opečte dozlatova cibuli a pak přidejte maso, a opečte ho tak, aby se zatáhlo. Pak přidejte mletou papriku, protlak, promíchejte a nechte rozvonět.
- Přidejte loupaná rajčata, cukr, bylinky, sůl a pepř. Přilejte asi 150 ml vody (nebo hovězího vývaru). Přiklopte a pod pokličkou nechte při mírné teplotě probublávat, dokud maso nebude úplně měkké (až tři hodiny). Podle potřeby můžete v průběhu vaření přilít trochu vody nebo vývaru.
- Brambory a celer oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je slijte, přidejte máslo a směs rozšťouchejte. Přidejte smetanu a umixujte hladkou kaši. Hotová líčka podávejte s bramborovo-celerovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.
Vyzkoušejte také hovězí líčka na víně s pastinákovým pyré podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE
MORA PLNÁ ŽIVOTA
MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 6 kg mouky. A na ty, kdo si pořídí set vybraných vestavných spotřebičů, čeká jako dárek osmidílný set kvalitního nerezového nádobí v hodnotě 4999 Kč zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.