Hovězí líčka dušená s rajčaty s bramborovo-celerovou kaší

Moje hodnocení
2x

Hovězí líčka jsou krátké svaly s minimem tuku, ale se spoustou vazivových tkání a kolagenu. Jediné, co od vás budou při přípravě chtít, je čas – klidně i tři hodiny pozvolného dušení pod bodem varu. Za tu dobu se všechny šlachy rozpustí, kolagen se postará o lahodnou šťávu a maso bude tak měkoučké, že ani nebudete potřebovat nůž.

4 porce
240 minut

Líčka

Kaše

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, maso na kostky. V hrnci nechte rozehřát olej a máslo. Opečte dozlatova cibuli a pak přidejte maso, a opečte ho tak, aby se zatáhlo. Pak přidejte mletou papriku, protlak, promíchejte a nechte rozvonět.
  2. Přidejte loupaná rajčata, cukr, bylinky, sůl a pepř. Přilejte asi 150 ml vody (nebo hovězího vývaru). Přiklopte a pod pokličkou nechte při mírné teplotě probublávat, dokud maso nebude úplně měkké (až tři hodiny). Podle potřeby můžete v průběhu vaření přilít trochu vody nebo vývaru.
  3. Brambory a celer oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je slijte, přidejte máslo a směs rozšťouchejte. Přidejte smetanu a umixujte hladkou kaši. Hotová líčka podávejte s bramborovo-celerovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.

Vyzkoušejte také hovězí líčka na víně s pastinákovým pyré podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou

Kompletní recept najdete ZDE

MORA PLNÁ ŽIVOTA

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let.  I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 6 kg mouky. A na ty, kdo si pořídí set vybraných vestavných spotřebičů, čeká jako dárek osmidílný set kvalitního nerezového nádobí v hodnotě 4999 Kč zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

MORA


Přečtěte si také

Recepty