Jídlovice

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Moje hodnocení
1x

V pražské obědové restauraci Jídlovice jsou každý všední den v nabídce jídla velmi pestrá a z kvalitních surovin. Šéfkuchař Jirka Kotous dokazuje, že polední meníčka nemusí být nudná a jednotvárná. V podzimní sezoně tak můžete najít v jídelníčku i takový skvost, jako měkkoučká vepřová líčka s hříbkovou omáčkou a domácími špeclemi.

6 porcí
90 minut

Maso

Špecle

Postup přípravy

  1. Očištěná líčka osolte, opepřete a ze všech stran orestujte na rozpáleném oleji.
  2. V přiměřeném hrnci orestujte špek nakrájený na malé kostičky, poté ho děrovanou lžící vyndejte a nechte prozatím stranou.
  3. Na vypečeném tuku orestuje cibuli nakrájenou nadrobno dozlatova. Přidejte pokrájené hříbky, nasekaný česnek, drcený kmín a ještě chvilku opékejte, poté přidejte orestovaná líčka, zalijte vývarem, popř. vodou. Duste do změknutí masa.
  4. Měkká líčka ze základu vyndejte. Připravte jíšku z másla a hladké mouky a tou posléze zahustěte omáčku, provařte alespoň 10 minut. Přidejte smetanu a dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  5. Suroviny na špecle smíchejte v kuchyňském robotu. Vzniklé těsto přepasírujte přes haluškovač do vroucí osolené vody a vařte cca 6 minut. Uvařené špecle orestujte s vypraženým špekem a k dokonalé chuti ještě přidejte máslo a trochu vývaru.

Barevné a lahodné vaření

Oslavte s námi barvy a chutě kuchyní z celého světa (tu českou nevyjímaje) zajímavými recepty z pražských Jídlovic.

V moderní obědové restauraci Jídlovice můžete denně ochutnat jak speciality ze světové kuchyně, tak oblíbená česká jídla šéfkuchaře Jirky Kotouse. "Zapomeňte na předsudky, dobré jídlo stojí především na kvalitních surovinách. Špičková gastronomie nevzniká ze složitostí, stačí mít radost z vaření a užívat si celý proces od nákupu až po servírování. Stejně jako v životě nebojte se ani při vaření zkoušet nové chutě a postupy."

Vyzkoušejte také hovězí líčka na červeném víně s pastiňákovým pyré podle Karolíny Kamberské

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jídlovice


Přečtěte si také

Recepty