Hovězí líčka:
- hovězí líčka 1 kg
- olivový olej 1 lžíce
- hoisin omáčka 75 ml
- ketjap manis 75 ml
- sójová omáčka 150 ml
- čínské víno (na vaření) 150 ml
- česnek 3 stroužky
- zázvor 1 kousek
- citronová tráva 1 ks
- chilli papričky 1 ks
Mrkvové pyré:
- mrkev 300 g
- zeleninový vývar 400 ml
- zázvor 1 kousek
- máslo 50 g
- sůl 1 špetka
Postup přípravy:
- Hovězí líčka opékejte na lžíci rozpáleného oleje z každé strany asi 6 minut. V misce smíchejte hoisin omáčku, 600 ml vody, ketjap manis, sójovou omáčku a čínské víno.
- Tekutou směs přidejte k líčkům společně s česnekem, nasekaným zázvorem, nasekanou citronovou trávou a chilli papričkou. Přiveďte k varu a přikryjte pokličkou.
- Líčka pak vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 3 hodiny doměkka.
- Oloupanou a nakrájenou mrkev dejte do hrnce s vývarem a zázvorem. Duste asi 30 minut doměkka.
- Část vývaru dejte stranou a pak uvařenou mrkev sceďte. Zalijte ji vývarem, přidejte máslo, osolte a rozmixujte dohladka.
PRIMA TIP: Podávejte například s dipem nam jim, bylinkami a smaženou cibulkou.
Máte rádi asijskou kuchyni? Pak si pusťte tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kung-pao
Nebo se podívejte na další asijské recepty: