Suroviny
- anglická slanina (nakrájená na kostičky) 100 g
- cibule (nakrájená nadrobno) 2 ks
- česnek (nastrouhaný najemno) 4 stroužky
- sušený tymián 1 lžička
- kajenský pepř 1/4 lžičky
- petržel (nastrouhaná na hrubo) 1 ks
- batáty (velký batát, oškrábaný a nakrájený na menší kostky) 1 ks
- hladká mouka 2 lžíce
- kuřecí vývar 1 litr
- mléko 200 ml
- sterilovaná kukuřice 200 g
- pažitka (na posypání)
Postup přípravy
- Rozehřejte středně velký hrnec a přidejte slaninu. Opékejte pár minut, dokud není slanina křupavá a dozlatova. Přidejte cibuli, česnek, tymián a pepř a vařte další 4 minuty.
- Přidejte petržel a batát a vařte za občasného míchání, dokud nezačne zelenina lehce hnědnout. Posypte moukou, promíchejte a za stálého míchání vařte ještě 2 minuty.
- K zeleninovému základu přilijte vývar a mléko, vsypte kukuřici a přiveďte k varu. Vařte, až budou batáty měkké.
- Polévku podávejte posypanou čerstvou pažitkou.