Neplecha na plechu

Batata Harra – arabské kořeněné brambory

Moje hodnocení
2x

Batata Harra jsou v překladu kořeněné brambory. Díky přípravě v troubě a poté restování na pánvi jsou dokonale křupavé. Skvělá příloha na letní grilovačku!

2 porce
30 minut
arabská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Brambory omyjte, očistěte, nakrájejte na malé kousky a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Takto připravené brambory pečte v troubě na 200 °C zhruba 25 minut.
  2. V polovině pečení brambory promíchejte. Než jsou brambory hotové, připravte si kořenicí směs na obalení. V pánvi rozehřejte trochu oleje a lehce na něm orestujte prolisované stroužky česneku.
  3. Pak přidejte papriku, sušený koriandr, chilli a nechte koření chvilku provonět. Když tomu tak je, zamíchejte do směsi najemno nasekaný čerstvý koriandr. Kořenicí směs příliš dlouho nerestujte, ať koření nezhořkne a česnek nezčerná. Myslete na to, že směs budete ještě tepelně upravovat spolu s upečenými bramborami.
  4. Hotové brambory sesypte do pánve s kořenicí směsí a smažte ještě 3 minuty, poté je ještě horké podávejte s na měsíčky nakrájeným citronem.

Další recepty na chutné brambory najdete na webu:

A nebo se pusťte do famózních bramboráků podle našeho videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty