Suroviny
Postup přípravy:
- Brambory omyjte, očistěte, nakrájejte na malé kousky a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Takto připravené brambory pečte v troubě na 200 °C zhruba 25 minut.
- V polovině pečení brambory promíchejte. Než jsou brambory hotové, připravte si kořenicí směs na obalení. V pánvi rozehřejte trochu oleje a lehce na něm orestujte prolisované stroužky česneku.
- Pak přidejte papriku, sušený koriandr, chilli a nechte koření chvilku provonět. Když tomu tak je, zamíchejte do směsi najemno nasekaný čerstvý koriandr. Kořenicí směs příliš dlouho nerestujte, ať koření nezhořkne a česnek nezčerná. Myslete na to, že směs budete ještě tepelně upravovat spolu s upečenými bramborami.
- Hotové brambory sesypte do pánve s kořenicí směsí a smažte ještě 3 minuty, poté je ještě horké podávejte s na měsíčky nakrájeným citronem.
Batata Harra - arabské kořeněné brambory Zdroj: Neplecha na plechu
Další recepty na chutné brambory najdete na webu:
A nebo se pusťte do famózních bramboráků podle našeho videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE