Pesto
- hladkolistá petržel (lístky) 1 ½ hrnku
- máta (lístky) 1 hrnek
- extra virgin olivový olej 1/4 hrnku
- česnek 3 stroužky
- citronová šťáva 2 lžíce
- feta 50 g
- mandle 50 g
Dokončení
Postup přípravy
- Na pesto opatrně propláchněte a osušte lístky petržele a máty. Vsypte je do nádoby robotu, přidejte česnek, citronovou šťávu, fetu a mandle. Začněte mixovat a pozvolna přilévejte olej, až vznikne husté pesto. Je-li třeba, osolte ho a opepřete. Uchovejte zalité olejem v uzavíratelné sklenici v lednici.
- Na salát povařte krátce hrášek ve vroucí osolené vodě, asi 2 minuty, vyndejte ho a propláchněte studenou vodou, aby se zachovala svěží barva.
- Ve stejné vroucí vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby byly pevné na skus. Sceďte je, trochu vody z vaření uchovejte.
- V míse promíchejte hrášek s těstovinami a mátovým pestem, povolte trochou vody z vaření těstovin. Podle chuti osolte, opepřete a podávejte s nastrouhaným nebo nalámaným parmazánem.
Vyzkoušejte rychlý těstovinový salát se zeleninou a mozzarellou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rychlý těstovinový salát