Suroviny
- žampiony portobello 8 ks
- šalotka 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- grilovací klobása (italská grilovací klobáska salsiccia) 250 g
- bílé víno (suché ) 100 ml
- toustový chléb (bílý ) 2-3 plátky
- šalvěj (čerstvá ) 1 hrst lístků
- citronová kůra (nastrouhaná ) 1 lžička
- olomoucké tvarůžky (kousky s česnekem) 100 g
Článek
Otestujte nejlepší recepty na oblíbené plněné žampiony
Plněné žampiony jsou oblíbeným předkrmem nebo skvělým tipem na rychlou a lehkou večeři. Způsobů, jak je připravit, existuje mnoho a fantazii se v tomto případě meze...
Postup přípravy
- Z portobella odřízněte nohy a nakrájejte je nadrobno. Šalotku nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na 1 lžíci oleje. Vsypte houbové nohy a opékejte je 5 minut.
- Z klobásek vymačkejte maso do pánve a zprudka ho orestujte. Podlijte bílým vínem a vařte, dokud se neodpaří všechna tekutina.
- Toustový chléb a šalvěj nasekejte v mixéru najemno na konzistenci strouhanky. Vmíchejte citronovou kůru, přesypte ke klobáskám, přidejte nakrájené tvarůžky a promíchejte.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Klobouky portobello potřete olivovým olejem a naplňte připravenou směsí. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut, až zezlátnou.