Regionální potravina

Smažené tvarůžky s opečenými brambůrky a domácí tatarskou omáčkou

Moje hodnocení
4x

Na závěr roku jsme připravili opravdovou lahůdku. Tradiční olomoucké tvarůžky, obalené a osmažené pěkně dokřupava. Vyzkoušejte třeba tvargle, které pochází z Velké Bystřice. Zde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Výbornou chuťovku doplňte domácí tatarskou omáčkou a brambory.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • tvargle 20 ks
  • sůl (vejce) 2 ks
  • hladká mouka 100 g
  • strouhanka 200 g
  • řepkový olej 200 ml
  • mini brambůrky 800 g
  • máslo 100 g
  • pažitka 20 g
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Tatarka

Postup přípravy

  1. Tvarůžky obalte v klasickém trojobalu (mouka - vejce - strouhanka), a poté je obalte ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
  2. Brambůrky omyjte a dejte vařit v osolené vodě vcelku do změknutí. Poté je opečte dozlatova na másle a posypejte pažitkou.
  3. Cibuli a okurky nakrájejte najemno a vmíchejte do majonézy. Dochuťte hořčicí, solí, pepřem a cukrem.

PRIMA TIP: Více o oceněných tvarglích Regionální potravinou i zakladateli sýrárny a rovněž pivovaru Tvarg, Davidu Kapsiovi, naleznete na www.tvarg.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty