Suroviny
- tvargle 20 ks
- vejce 2 ks
- hladká mouka 100 g
- strouhanka 200 g
- řepkový olej 200 ml
- brambory (mini brambůrky) 800 g
- máslo 100 g
- pažitka 20 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Tatarka
- majonéza 200 g
- cibule 70 g
- nakládané okurky 70 g
- hořčice 25 g
- cukr
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Tvarůžky obalte v klasickém trojobalu (mouka - vejce - strouhanka), a poté je obalte ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
- Brambůrky omyjte a dejte vařit v osolené vodě vcelku do změknutí. Poté je opečte dozlatova na másle a posypejte pažitkou.
- Cibuli a okurky nakrájejte najemno a vmíchejte do majonézy. Dochuťte hořčicí, solí, pepřem a cukrem.
PRIMA TIP: Více o oceněných tvarglích Regionální potravinou i zakladateli sýrárny a rovněž pivovaru Tvarg, Davidu Kapsiovi, naleznete na www.tvarg.cz.