Regionální potravina

Smažené tvarůžky s opečenými brambůrky a domácí tatarskou omáčkou

Moje hodnocení
10x

Na závěr roku jsme připravili opravdovou lahůdku. Tradiční olomoucké tvarůžky, obalené a osmažené pěkně dokřupava. Vyzkoušejte třeba tvargle, které pochází z Velké Bystřice. Zde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Výbornou chuťovku doplňte domácí tatarskou omáčkou a brambory.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Tvarůžky obalte v klasickém trojobalu (mouka - vejce - strouhanka), a poté je obalte ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
  2. Brambůrky omyjte a dejte vařit v osolené vodě vcelku do změknutí. Poté je opečte dozlatova na másle a posypejte pažitkou.
  3. Cibuli a okurky nakrájejte najemno a vmíchejte do majonézy. Dochuťte hořčicí, solí, pepřem a cukrem.

PRIMA TIP: Více o oceněných tvarglích Regionální potravinou i zakladateli sýrárny a rovněž pivovaru Tvarg, Davidu Kapsiovi, naleznete na www.tvarg.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty