Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Smažené tvarůžky s opečenými brambůrky a domácí tatarskou omáčkou
Na závěr roku jsme připravili opravdovou lahůdku. Tradiční olomoucké tvarůžky, obalené a osmažené pěkně dokřupava. Vyzkoušejte třeba tvargle, které pochází z Velké Bystřice. Zde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Výbornou chuťovku doplňte domácí tatarskou omáčkou a brambory.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- tvargle 20 ks
- vejce 2 ks
- hladká mouka 100 g
- strouhanka 200 g
- řepkový olej 200 ml
- mini brambůrky 800 g
- máslo 100 g
- pažitka 20 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
Tatarka:
- majonéza 200 g
- cibule 70 g
- nakládané okurky 70 g
- hořčice 25 g
- cukr
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Tvarůžky obalte v klasickém trojobalu (mouka - vejce - strouhanka), a poté je obalte ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
- Brambůrky omyjte a dejte vařit v osolené vodě vcelku do změknutí. Poté je opečte dozlatova na másle a posypejte pažitkou.
- Cibuli a okurky nakrájejte najemno a vmíchejte do majonézy. Dochuťte hořčicí, solí, pepřem a cukrem.
PRIMA TIP: Více o oceněných tvarglích Regionální potravinou i zakladateli sýrárny a rovněž pivovaru Tvarg, Davidu Kapsiovi, naleznete na www.tvarg.cz.