reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Silný vývar z hovězí oháňky s tvarůžkovými knedlíčky
Autor: David Turecký / Tvarůžková kuchařka Silný vývar z hovězí oháňky s tvarůžkovými knedlíčky

Silný vývar z hovězí oháňky s tvarůžkovými knedlíčky

Hodnoceno: 0x
Polévka z volského ocasu je královna mezi vývary. Má silnou výraznou chuť i vůni a je tak vydatná, že vás zaručeně postaví na nohy, když je vám ouvej.  Doplňte ji nadýchanými voňavými knedlíčky a dopřejte si dokonalý polévkový životabudič.
nad 2 hodiny
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

Vývar:

Knedlíčky:

Postup

  1. Oháňku si nechte nejlépe ještě u řezníka přeseknout na menší kusy. Bude se vám s ní lépe pracovat.
  2. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Do pekáče dejte oháňku, potřete trochou oleje, vložte do trouby a pečte 45 minut dohněda.
  3. Pečené maso přendejte do velkého hrnce, přidejte petržel, mrkev, celer i cibuli a zalijte 2 litry studené vody tak, aby bylo všechno ponořené. Přihoďte koření, hrnec zakryjte pokličkou a vařte na mírném plameni 4 hodiny. Můžete použít i tlakový hrnec, čímž si vaření zkrátíte na polovinu.
  4. Zatímco se vývar vaří, připravte si knedlíčky. Tvarůžky nastrouhejte najemno. Pomocí vidličky smíchejte se změklým máslem, krupicí a vajíčky a dejte na 20 minut do ledničky. Poté lžičkou odebírejte kousky těsta a navlhčenýma rukama vytvarujte knedlíčky. Odkládejte je na pomoučené prkýnko a hotové zase vraťte do lednice.
  5. Z uvařeného vývaru vyjměte maso, zeleninu z něj vyhoďte a vývar přeceďte přes hustý cedník do čistého hrnce.
  6. Zbylou mrkev, řapíkatý celer a pórek nakrájejte. Hrnec s vývarem přiveďte znovu k varu a uvařte v něm zeleninu doměkka. Před koncem vaření přidejte připravené knedlíčky a vařte je, dokud nevyplavou – polévka je připravena k podávání.

reklama

Tvarůžková kuchařka
Daniela Turecká

Autorka připravila kuchařku plnou sladkých i slaných pochoutek z tradičního českého sýra.

Najdete v ní recepty na snídaně, polévky, “hubneme do plavek”, protože tvarůžky jsou bezvadně nízkokalorické, hospodské pochoutky, ale také “posh” pokrmy spárované s vínem.

Nechybí ani překvapivá kapitola sladká, něco málo z historie tradičního českého sýra a návod jakým způsobem tvarůžky upravovat tepelně, i jak je nakládat...

Kniha obsahuje 50 receptů a tentýž počet lákavých fotografií Davida Tureckého.

Vydává nakladatelství Došel karamel v říjnu 2017.