Poctivě uleželé olomoucké tvarůžky s hlívou ústřičnou
Poctivě uleželé olomoucké tvarůžky s hlívou ústřičnou
Zdroj: David Turecký pro Naložto
Poctivě uleželé olomoucké tvarůžky s hlívou ústřičnou
Zdroj:
David Turecký pro Naložto
Moje hodnocení
22x
Nebojte se oslav ve velkém stylu, díky této netradiční variaci na olomoucké tvarůžky oslníte nejednoho hosta a navíc se nemusíte obávat, že by vám díky tomu dobře uleželému sýru v oleji bylo druhý den ouvej.
4 porce
30 minut
Suroviny
Olomoucké tvarůžky
2 balení (8 ks)
Hlíva ústřičná
150 g
menší bílá cibule
1 ks
Sójová omáčka
2 lžíce
rostlinný olej
1 lžíce
pražená dýňová semínka
2 lžíce
zauzená sůl
1 lžička
kmín
1 lžička
čerstvě namletý pepř
rostlinný nebo sójový olej
150 ml
Postup přípravy
Očištěnou hlívu ústřičnou pokrájejte na drobné proužky. Oloupanou cibuli najemno. Nechte zpěnit na oleji, přidejte sójovou omáčku a pomalu duste. Odstavte z plotny a slijte případnou vydušenou tekutinu.
Do vymyté sklenice s klipsem (objem 500 ml) střídavě vkládejte celé olomoucké tvarůžky, přidávejte pražená dýňová semínka, kmín, zasypte solí, pepřem. Nezapomínejte na hlívu ústřičnou, kterou vždy střídavě prokládejte. Když je sklenice skoro plná, zalijte olejem, aby byla směs ponořená. Nakonec zaklapněte.