Suroviny
- Olomoucké tvarůžky 2 balení (8 ks)
- Hlíva ústřičná 150 g
- menší bílá cibule 1 ks
- Sójová omáčka 2 lžíce
- rostlinný olej 1 lžíce
- pražená dýňová semínka 2 lžíce
- zauzená sůl 1 lžička
- kmín 1 lžička
- čerstvě namletý pepř
- rostlinný nebo sójový olej 150 ml
Postup přípravy
- Očištěnou hlívu ústřičnou pokrájejte na drobné proužky. Oloupanou cibuli najemno. Nechte zpěnit na oleji, přidejte sójovou omáčku a pomalu duste. Odstavte z plotny a slijte případnou vydušenou tekutinu.
- Do vymyté sklenice s klipsem (objem 500 ml) střídavě vkládejte celé olomoucké tvarůžky, přidávejte pražená dýňová semínka, kmín, zasypte solí, pepřem. Nezapomínejte na hlívu ústřičnou, kterou vždy střídavě prokládejte. Když je sklenice skoro plná, zalijte olejem, aby byla směs ponořená. Nakonec zaklapněte.
- Nechte 2–3 dny uležet v chladu.