Najděte si recept
Na co máte chuť?

Škvarková pomazánka s kmínovými tvarůžky
Hospodská klasika, která je však bohužel stále vzácnější. Přitom příprava je jednoduchá, chuť znamenitá a potěšení velké. Zkuste jí hosty uctít na večírku nebo před večeří a uvidíte, jak rychle budou chtít přijít znovu.
do 10 minut
6 porcí
Článek
18 receptů na nejlepší pomazánky
Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a...
Suroviny (6 porcí)
- Olomoucké tvarůžky – kousky s kmínem 200 g
- Škvarky 250 g
- Kysané zelí 150 g
- větší cibule 1 ks
- drcený kmín 1 lžička
- Hořčice 1 lžíce
- čerstvý chléb k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Tvarůžky a škvarky umelte najemno v mlýnku na maso. Začněte tvarůžky, protože škvarky s sebou stáhnou zbytky tvarůžků a mlýnek se bude lépe čistit.
- Zelí pokrájejte nahrubo, cibuli nadrobno a promíchejte se škvarky, tvarůžky, kmínem a hořčicí na pomazánku. Namažte ji na chléb.
Tvarůžková kuchařka
Autorka Daniela Turecká připravila kuchařku plnou sladkých i slaných pochoutek z tradičního českého sýra.
Najdete v ní recepty na snídaně, polévky, “hubneme do plavek”, protože tvarůžky jsou bezvadně nízkokalorické hospodské pochoutky, ale také “posh” pokrmy spárované s vínem.
Nechybí ani překvapivá kapitola sladká, něco málo z historie tradičního českého sýra a návod jakým způsobem tvarůžky upravovat tepelně, i jak je nakládat...
Kniha obsahuje 50 receptů a tentýž počet lákavých fotografií Davida Tureckého.
Vydává nakladatelství Došel karamel v říjnu 2017.