Recepty ze zájezdního hostince

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Moje hodnocení
3x

Kahuda je šumavský název pro rozmačkané jahody se smetanou. V pozdním létě je vyměňte za borůvkový žahour. K jemným tvarohovým knedlíčkům s kousky sladkého mandlového marcipánu se hodí obě ovocné omáčky.

6 porcí
90 minut
česká

Knedlíčky

Kahuda

Postup přípravy

  1. Jahody omyjte, odstopkujte a rozmačkejte s moučkovým cukrem. Promíchejte se smetanou a uložte do lednice. Jahody můžete také rozmixovat, přecedit a promíchat s cukrem a smetanou.
  2. Troubu předehřejte na 100 °C. V míse promíchejte vařečkou tvaroh s cukrem, žloutky, citronovou kůrou, špetičkou soli a vanilkovým cukrem dohladka.
  3. Buchtu nakrájejte na kostičky a opečte je v troubě dozlatova, zhruba 5 minut. Zakápněte je rumem, promíchejte a nechte 2 minuty stát. Přidejte je k tvarohové směsi a promíchejte. Marcipán nakrájejte na drobné kostičky a vmíchejte do těsta.
  4. Ve větším hrnci uvařte alespoň 2,5 l vroucí vody. Z tvarohového těsta odkrajujte lžící kousky a v mokrých dlaních v nich tvarujte knedlíčky. Vkládejte je do vroucí vody a vařte zhruba 5 minut, až vyplavou na hladinu.
  5. Mezitím zahřívejte v pánvi máslo, až začne zlátnout a odpaří se z něj přebytečná tekutina. Uvařené knedlíčky vyjměte a obalte v přepuštěném másle. Podávejte je s jahodovou omáčkou.
PRIMA TIP: Marcipán na pečení vydrží vysokou teplotu, ale použít můžete i klasický. Pečlivě si však přečtěte složení, že obsahuje jen mandle a moučkový cukr, náhražkový marcipán z fondánu by se z knedlíčků vyděloval.

Vyzkoušejte i další parádní recepty ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Vyzkoušejte také klasický recept na tvarohové knedlíky plněné jahodami podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Recepty ze zájezdního hostince

Martin Jiskra Recepty ze zájezdního hostince

Mezi recepty tradiční české kuchyně, kterou po staletí ovlivňovala i kuchyně rakouská a vídeňská, najdete opravdové poklady. Sepsal je pro vás sám šéfkuchař Martin Jiskra z vyhlášeného Zájezdního hostince U Jiskrů. Nechybí ani devět speciálních menu inspirované například M. D. Rettigovou nebo jihočeskými Vánocemi.

Zájezdní hostinec vždy býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Já jsem procestoval život s vařečkou v ruce, abych se po letech zastavil, uvědomil si, že chci začít budovat vlastní podnik, a pokračoval právě zde. Věřím, že Zájezdní hostinec U Jiskrů je nejlepším cílem mé dosavadní kuchařské cesty a oddanosti k řemeslu,“ říká Martin Jiskra.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty