Neplecha na plechu

Svěží jarní placičky z hrášku a cukety ovoněné mátou

Moje hodnocení
1x

Perfektní trojice, kterou nejspíš dobře znáte. Ale kdyby náhodou ne, máte se opravdu na co těšit. Máme tu hrášek, cuketu a mátu! Připravte si z těchto dobrot domácí jarní placičky a pohostěte svou rodinu velkou lahůdkou.

20 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Hrášek lehce povařte, aby změkl (cca 10 minut). Pak ho sceďte a spolu s mátou dohladka umixujte.
  2. Cuketu nastrouhejte nahrubo a vložte do velké mísy. Do té pak přidejte mouku, vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, citronovou kůru i šťávu, sůl a pepř. Vše promíchejte.
  3. V lívanečníku rozpalte trochu oleje a pak do něj naneste jednu vrchovatou lžíci směsi. Lžící ji zploštěte na placku vysokou cca 1 cm a smažte při střední teplotě cca 3 minuty z každé strany. Hotové placky nechte na papírové utěrce okapat.

Čistě cuketové placky si můžete připravit i podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Cuketové placky s jogurtovým dipem

Nebo vyzkoušejte další placičky všeho druhu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty