Suroviny
- hrášek (čerstvý nebo mražený) 200 g
- máta 6 lístků
- cuketa 400 g
- hladká mouka 100 g
- vejce 2 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- citronová kůra 1 plod
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Hrášek lehce povařte, aby změkl (cca 10 minut). Pak ho sceďte a spolu s mátou dohladka umixujte.
- Cuketu nastrouhejte nahrubo a vložte do velké mísy. Do té pak přidejte mouku, vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, citronovou kůru i šťávu, sůl a pepř. Vše promíchejte.
- V lívanečníku rozpalte trochu oleje a pak do něj naneste jednu vrchovatou lžíci směsi. Lžící ji zploštěte na placku vysokou cca 1 cm a smažte při střední teplotě cca 3 minuty z každé strany. Hotové placky nechte na papírové utěrce okapat.
Čistě cuketové placky si můžete připravit i podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Cuketové placky s jogurtovým dipem
Nebo vyzkoušejte další placičky všeho druhu: