archiv Hollandia

Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem

Moje hodnocení
1x

Kuřecí placičky doplněné zelenými fazolkami jsou bohatým zdrojem antioxidantů, kyseliny listové, vitamínů a mají nízkou kalorickou hodnotu, takže po nich nepřiberete. Báječně se hodí v době, kdy nemáte tolik pohybu a většinu času musíte trávit v domácím prostředí.

3 porce
30 minut

Suroviny

  • kuřecí maso 500 g
  • nastrouhaná citronová kůra 2 lžíce
  • chilli papričky 2 ks
  • vejce 1 ks
  • zelené fazolky 400 g
  • anglická slanina 100 g
  • olej
  • bílý jogurt (např. Selský Hollandia)
  • citronová šťáva
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • drcené chilli

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso rozemelte nebo rozmixujte, smíchejte ho s citronovou kůrou, najemno nakrájenou chilli papričkou a vejcem. Osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte placičky a grilujte je z obou stran tak, aby byly uvnitř dobře propečené.
  2. Fazolky krátce spařte ponořením do vroucí vody a ihned poté vložte do ledové vody, díky tomu zůstanou křupavé a zachovají si nádhernou zelenou barvu.
  3. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi ji orestujte, asi třetinu orestované slaniny vyjměte z pánve a nechte zatím stranou. Poté přidejte do pánve i fazolky a společně se zbytkem slaniny restujte asi 3 minuty.
  4. Nakonec připravte jogurtový dip. Smíchejte bílý jogurt se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Hollandia


Přečtěte si také

Recepty