Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem
Zdroj: archiv Hollandia
Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem
Zdroj:
archiv Hollandia
Kuřecí placičky doplněné zelenými fazolkami jsou bohatým zdrojem antioxidantů, kyseliny listové, vitamínů a mají nízkou kalorickou hodnotu, takže po nich nepřiberete. Báječně se hodí v době, kdy nemáte tolik pohybu a většinu času musíte trávit v domácím prostředí.
Postup přípravy
-
Kuřecí maso rozemelte nebo rozmixujte, smíchejte ho s citronovou kůrou, najemno nakrájenou chilli papričkou a vejcem. Osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte placičky a grilujte je z obou stran tak, aby byly uvnitř dobře propečené.
-
Fazolky krátce spařte ponořením do vroucí vody a ihned poté vložte do ledové vody, díky tomu zůstanou křupavé a zachovají si nádhernou zelenou barvu.
-
Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi ji orestujte, asi třetinu orestované slaniny vyjměte z pánve a nechte zatím stranou. Poté přidejte do pánve i fazolky a společně se zbytkem slaniny restujte asi 3 minuty.
-
Nakonec připravte jogurtový dip. Smíchejte bílý jogurt se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.
Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem 2
Zdroj: archiv Hollandia
Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem 2
Zdroj:
archiv Hollandia