archiv Hollandia

Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem

Moje hodnocení
5x

Kuřecí placičky doplněné zelenými fazolkami jsou bohatým zdrojem antioxidantů, kyseliny listové, vitamínů a mají nízkou kalorickou hodnotu, takže po nich nepřiberete. Báječně se hodí v době, kdy nemáte tolik pohybu a většinu času musíte trávit v domácím prostředí.

3 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso rozemelte nebo rozmixujte, smíchejte ho s citronovou kůrou, najemno nakrájenou chilli papričkou a vejcem. Osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte placičky a grilujte je z obou stran tak, aby byly uvnitř dobře propečené.
  2. Fazolky krátce spařte ponořením do vroucí vody a ihned poté vložte do ledové vody, díky tomu zůstanou křupavé a zachovají si nádhernou zelenou barvu.
  3. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi ji orestujte, asi třetinu orestované slaniny vyjměte z pánve a nechte zatím stranou. Poté přidejte do pánve i fazolky a společně se zbytkem slaniny restujte asi 3 minuty.
  4. Nakonec připravte jogurtový dip. Smíchejte bílý jogurt se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Hollandia


Přečtěte si také

Recepty