Suroviny
- kuřecí maso 500 g
- citronová kůra (nastrouhaná) 2 lžíce
- chilli papričky 2 ks
- vejce 1 ks
- zelené fazolky 400 g
- anglická slanina 100 g
- olej
- bílý jogurt (např. Selský Hollandia)
- citronová šťáva
- chilli (drcené )
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Kuřecí maso rozemelte nebo rozmixujte, smíchejte ho s citronovou kůrou, najemno nakrájenou chilli papričkou a vejcem. Osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte placičky a grilujte je z obou stran tak, aby byly uvnitř dobře propečené.
- Fazolky krátce spařte ponořením do vroucí vody a ihned poté vložte do ledové vody, díky tomu zůstanou křupavé a zachovají si nádhernou zelenou barvu.
- Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi ji orestujte, asi třetinu orestované slaniny vyjměte z pánve a nechte zatím stranou. Poté přidejte do pánve i fazolky a společně se zbytkem slaniny restujte asi 3 minuty.
- Nakonec připravte jogurtový dip. Smíchejte bílý jogurt se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.
Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem 2 Zdroj: archiv Hollandia