Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem
Kuřecí placičky doplněné zelenými fazolkami jsou bohatým zdrojem antioxidantů, kyseliny listové, vitamínů a mají nízkou kalorickou hodnotu, takže po nich nepřiberete. Báječně se hodí v době, kdy nemáte tolik pohybu a většinu času musíte trávit v domácím prostředí.
do 30 minut
3–4 porce
Suroviny (3–4 porce)
- kuřecí maso 500 g
- nastrouhaná citronová kůra 2 lžíce
- chilli papričky 2 ks
- vejce 1 ks
- zelené fazolky 400 g
- anglická slanina 100 g
- olej
- bílý jogurt (např. Selský Hollandia)
- citronová šťáva
- sůl a čerstvě namletý pepř
- drcené chilli
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kuřecí maso rozemelte nebo rozmixujte, smíchejte ho s citronovou kůrou, najemno nakrájenou chilli papričkou a vejcem. Osolte a opepřete. Ze směsi vytvořte placičky a grilujte je z obou stran tak, aby byly uvnitř dobře propečené.
- Fazolky krátce spařte ponořením do vroucí vody a ihned poté vložte do ledové vody, díky tomu zůstanou křupavé a zachovají si nádhernou zelenou barvu.
- Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi ji orestujte, asi třetinu orestované slaniny vyjměte z pánve a nechte zatím stranou. Poté přidejte do pánve i fazolky a společně se zbytkem slaniny restujte asi 3 minuty.
- Nakonec připravte jogurtový dip. Smíchejte bílý jogurt se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.