Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- šalotka 2 ks
- česnek 1 stroužek
- rajče (zralé) 4 ks (asi 275 g)
- vejce 4 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná, nebo čerstvé oregano) 2 lžíce
- feta 1/4 šálku
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- chléb (nebo pita k podávání)
Postup přípravy
- V hluboké pánvi na mírném/středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte najemno nakrájenou šalotku a najemno nasekaný česnek a 3-4 minuty je pomalu restujte, dokud lehce nezezlátnou a nezměknou.
- Přidejte nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná rajčata a promíchejte. Nechte je 4-5 minut povařit, aby se tekutina zredukovala.
- Vlijte lehce prošlehaná vejce, přidejte nasekanou petržel nebo oregano a osolte a opepřete. Dobře promíchejte, pak nechte vejce 20-30 sekund odstát a znovu promíchejte. Míchejte ještě 2-3 minuty, aby byla vejce zcela uvařená. Odstavte z ohně.
- Podávejte přímo z pánve s nadrobeným sýrem feta a bílým nebo pita chlebem, nebo vaječnou směs navršte na nasucho opečené topinky. Dozdobte další petrželkou.
PRIMA TIP: Rajčata také můžete nahrubo nastrouhat. Jednoduše je rozkrojte napůl a strouhejte z vnitřní strany pouze dužinu. V ruce vám tak zůstane jen slupka, kterou nepoužívejte.
Vyzkoušejte také míchaná vejce s restovanými cherry rajčátky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Míchaná vejce s cherry rajčátky