Strapatsada – řecká míchaná vajíčka s rajčaty a fetou

Moje hodnocení
1x

Strapatsada je oblíbený pokrm v mnoha oblastech Řecka, zejména v letních měsících, kdy je sezóna v plném proudu a rajčat je tolik, že člověk neví, co s nimi. Jednoduše je přidejte do míchaných vajec, čímž z nich uděláte překvapivou lahůdku. Nesmí chybět trocha ovčí fety a voňavé bylinky.

2 porce
20 minut
řecká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi na mírném/středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte najemno nakrájenou šalotku a najemno nasekaný česnek a 3-4 minuty je pomalu restujte, dokud lehce nezezlátnou a nezměknou.
  2. Přidejte nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná rajčata a promíchejte. Nechte je 4-5 minut povařit, aby se tekutina zredukovala.
  3. Vlijte lehce prošlehaná vejce, přidejte nasekanou petržel nebo oregano a osolte a opepřete. Dobře promíchejte, pak nechte vejce 20-30 sekund odstát a znovu promíchejte. Míchejte ještě 2-3 minuty, aby byla vejce zcela uvařená. Odstavte z ohně.
  4. Podávejte přímo z pánve s nadrobeným sýrem feta a bílým nebo pita chlebem, nebo vaječnou směs navršte na nasucho opečené topinky. Dozdobte další petrželkou.
PRIMA TIP: Rajčata také můžete nahrubo nastrouhat. Jednoduše je rozkrojte napůl a strouhejte z vnitřní strany pouze dužinu. V ruce vám tak zůstane jen slupka, kterou nepoužívejte.

Vyzkoušejte také míchaná vejce s restovanými cherry rajčátky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Míchaná vejce s cherry rajčátky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty