Suroviny
- chléb (kváskový) 2 krajíce
- máslo 2 lžičky
- listový špenát 2 hrsti
- červené chilli papričky 1/2 ks
- vejce 4 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- strouhaný parmazán 1 hrstka
Postup přípravy
- Na grilovací pánvi nebo v toustru opečte nasucho krajíce dobrého kváskového chleba.
- Do misky rozklepněte vejce a prošlehejte je na hladkou směs.
- V pánvi rozehřejte máslo a vhoďte na něj oprané listy špenátu. Nechte je krátce zavadnout a přidejte na tenké plátky nakrájenou chilli papričku. Půl minuty restujte.
- Do pánve vlijte rozšlehaná vejce, směs osolte a opepřete a zasypte nastrouhaným parmazánem. Na mírném ohni vejce míchejte, až lehce ztuhnou, ale stále zůstanou krémová.
- Hotové míchačky navršte na připravené topiky a ihned podávejte.
Připravte si k snídani výtečná vejce Benedikt pode návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE