Suroviny
- vejce (z volného chovu) 6 ks
- smetana ke šlehání 2 lžíce
- máslo 30 g
- přepuštěné máslo 1/2 lžičky
- rukola (na ozdobu)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vejce rozklepněte do misky.
- Přidejte k nim smetanu a metličkou promíchejte.
- Pánev vytřete přepuštěným máslem a na nízkém stupni (já mám na indukci 9 stupňů a volím stupeň 4) pánev zahřejte.
- Poté do ní vlijte vaječnou směs a opatrně vejce míchejte po dobu cca 3 minut.
- Mezitím si nakrájejte máslo na opravdu malé kostičky.
- Ty do vajec nyní vmíchejte a míchejte ještě cca 1–1,5 min.
- Poté je hotovo, můžete přendat na talíř, ozdobit rukolou či pažitkou a servírovat nejlépe s kváskovým chlebem a zeleninou.
Vyzkoušejte také míchaná vajíčka na francouzský způsob podle videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem