Když vaříte jídlo ze dvou až čtyř surovin (používáte cibulku, slaninu či smetanu?), je zcela zásadní kvalita těch ingrediencí. Volte dobré máslo, případně máslo přepuštěné, a samozřejmě čerstvá vajíčka, ideálně domácí nebo z volného chovu. Na chuti je to zkrátka znát.
Pokud preferujete klasiku, vystačíte si opravdu jen s máslem, vejci, solí a pepřem, ale míchaná vajíčka jdou připravit i o něco sofistikovaněji. Můžete přidat klasickou nebo jarní cibulku, nakrájenou slaninu nebo šunku, nebojte se ani pikantních, a u nás trochu nezvyklých příchutí. Zkuste oriantální koření, rajčata či bylinky. Oblíbená je také kombinace s uzeným lososem. A fajnšmekři se nebojí lanýžů... Nemusíte hned shánět pravé lanýže, stačí pár kapek lanýžového oleje navrch a vaše chu'tové buňky tahle kombinace vystřelí do nebes.