Suroviny
- rajčata (zralá ) 200 g
- vejce 6 ks
- chilli (drcené vločky (nejlépe turecké chilli Pul Biber)) 1/2 lžičky
- tymián (čerstvý ) 1 lžička
- máslo 1/2 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- zelená paprika (nasekaná) 1/2 ks
- rajčatový protlak 2 lžičky
- hladkolistá petržel (nasekaná ) 2 lžíce
- mořská sůl (mořská sůl )
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Přelijte rajčata vroucí vodou, nechte je v ní minutu, osušte a oloupejte. Poté je nakrájejte. Neslévejte šťávu.
- Do velké mísy rozklepněte vejce, okořeňte tureckým chilli, tymiánem, solí a pepřem.
- Na velké silnostěnné pánvi rozehřejte při nízké teplotě máslo a olej. Přidejte jarní cibulky, papriku a smažte asi 2 minuty. Poté na pánev přisypte rajčata a za stálého míchání vařte asi 8–10 minut, dokud rajčata nevytvoří omáčku. Přidejte protlak a zamíchejte.
- Na pánev přilijte okořeněná vejce a jemně promíchejte. Vařte, dokud nejsou vejce hotová.Servírujte posypané čerstvou petrželkou.