Suroviny
- vejce 4 ks
- mletá kurkuma 1/2 lžičky
- mletá pálivá paprika 1/4 lžičky
- mleté chilli 1/4 lžičky
- mléko 6 lžic
- kváskový chleba 2 silné plátky
- extra panenský olivový olej 1 lžíce
- máslo 2 lžičky
- zralé avokádo 1 ks
- šťáva z 1/2 citronu (podle chuti)
- nadrobno nasekaná chilli paprička nebo chilli vločky 1 větší špetka
- mořská sůl
Postup přípravy
- Do misky rozklepněte vejce a přidejte koření s mlékem.
- Plátky kváskového chleba opečte nasucho na pánvi, pokapejte je olivovým olejem a posypte hrubozrnnou solí.
- Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo, přidejte vejce a osolte je. Jakmile vejce začnou tuhnout, lehce je převalujte po pánvi, ale nemíchejte. Vypněte, dokud jsou ještě tekutější.
- Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, vydlabejte dužinu a rozmačkejte ji na kaši. Podle chuti ji zakápněte citronovou šťávou. Natřete ji na topinky, doplňte míchanými vejci, posypte chilli papričkou a ihned podávejte.