Postup přípravy
Nejdříve si připravte hnědé máslo. Do malého hrnce dejte 125 g másla, které nechte za stálého míchání na mírném ohni rozpustit.
Máslo nechte vařit až do okamžiku, kdy získá krásné oříškové aroma a barva bude zlatavě hnědá (15–20 minut). V tomto okamžiku musíte máslo ihned stáhnout z ohně a s pomocí papírového kávového filtru ho přeceďte do tepelně odolné nádoby.
V tepelně odolné nádobě prošlehejte vidličkou vejce, plnotučné mléko, šlehačku, sůl a 40 g másla. Misku dejte na vodní lázeň, která bude pouze velmi jemně probublávat (miska se nesmí dotýkat hladiny vody) a za stálého míchání silikonovou špachtlí vařte do zhoustnutí (15–20 minut).
Připravená míchaná vejce rozdělte na opečené chleby, poklaďte nudličkami uzeného lososa a pokapejte připraveným hnědým máslem. Můžeme posypat čerstvým koprem nebo nasekanou pažitkou. Část lososa můžete zamíchat přímo do vajíček. Ihned podávejte.