Vejce
- vejce 3 ks
- mořská sůl
- pažitka (nasekaná) 1 hrst
- zakysaná smetana 1/2 lžíce
- máslo 1 lžíce
Rajčata
- cherry rajčata 1 hrst
- olivový olej (nebo máslo) 1 lžíce
- sůl
- toustový chléb 2 plátky
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte máslo. Poté vklepněte vajíčka. Smažte je při střední teplotě za stálého míchání. Postupně začnou vajíčka tuhnout, v té chvíli je třeba odstavit pánev z plotny a chvíli míchat mimo. Pak pánev vraťte na sporák a po chvíli zase odstavte. Tenhle proces opakujte asi třikrát. Až bude konzistence vajec dostatečně jemná, přidejte smetanu a pažitku. Vše znovu zamíchejte.
- Rajčata dejte na pánev spolu s olejem nebo máslem a při střední teplotě je chvíli prohřejte (asi 2 minuty). Dochuťte solí a podávejte s vejci a opečeným toustovým chlebem.