Suroviny
- vejce 3 ks
- cukr krupice 100 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- smetana ke šlehání 300 ml
- maliny 250 g
- pistácie 100 g
Postup přípravy
- Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Smetanu vyšlehejte a poté smíchejte se žloutkovou pěnou.
- Žloutkovou směs vmíchejte opatrně do bílkového sněhu, abyste zachovali nadýchanost. Nakonec přidejte asi 200 g malin a dvě třetiny nadrcených pistácií, promíchejte.
- Hotovou hmotu naplňte do formy na chlebíček vyložené potravinářskou fólií a vložte do mrazáku. Nechte mrazit alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Před podáváním ponořte formu na 20 vteřin do horké vody a semifreddo vyklopte. Povrch ozdobte zbylými malinami a posypte zbytkem pistácií.

Malinové italské semifreddo s pistáciemi Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte italské semifreddo s lentilkami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Semifreddo s lentilkami podle Emanuela Ridiho
