Malinové italské semifreddo s pistáciemi – mražený dezert plný elegance a svěžesti

Moje hodnocení
3x

Chcete oslnit hosty dezertem, který vypadá luxusně, chutná božsky a přitom se obejde bez pečení? Vyzkoušejte malinové semifreddo – italský mražený dezert, který kombinuje nadýchanou pěnu, šťavnaté maliny a křupavé pistácie. Ideální volba pro letní dny i slavnostní příležitosti.

12 porcí
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Smetanu vyšlehejte a poté smíchejte se žloutkovou pěnou.
  2. Žloutkovou směs vmíchejte opatrně do bílkového sněhu, abyste zachovali nadýchanost. Nakonec přidejte asi 200 g malin a dvě třetiny nadrcených pistácií, promíchejte.
  3. Hotovou hmotu naplňte do formy na chlebíček vyložené potravinářskou fólií a vložte do mrazáku. Nechte mrazit alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
  4. Před podáváním ponořte formu na 20 vteřin do horké vody a semifreddo vyklopte. Povrch ozdobte zbylými malinami a posypte zbytkem pistácií.

Vyzkoušejte italské semifreddo s lentilkami podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Semifreddo s lentilkami podle Emanuela Ridiho

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty