Suroviny
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 2 lžíce
- uzená šunka od kosti 100 g
- rýže arborio 400 g
- suché bílé víno 150 ml
- zeleninový vývar 1 litr
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hrášek 100 g
- máslo 20 g
- strouhaný parmazán 40 g
- lučina 50 g
- citronová kůra 3 lžíce
- červená chilli paprička 1 ks
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je najemno. Orestujte je na oleji, přidejte na kousky nakrájenou šunku a rýži, podlijte vínem. Krátce povařte, dokud se neodpaří část tekutiny.
- Postupně přilévejte horký vývar a za občasného míchání vařte, dokud rýže nezměkne.
- Osolte, opepřete a ke konci vaření přidejte hrášek. Nakonec vmíchejte máslo, parmazán a lučinu. Dobře promíchejte a dochuťte citronovou kůrou, chilli papričkou a nasekanou petrželkou.
PRIMA TIP: Místo šunky můžete použít také uzenou nebo anglickou slaninu.
Vyzkoušejte také jarní rizoto se zeleným chřestem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krémové chřestové rizoto ze zeleného chřestu