Jeden hrnec – Žádné zbytky

Rychlá večeře: Kuličky z italské salsiccie s fenyklem a bulgurem z jedné pánve

Moje hodnocení
1x

Fenykl voní jemně po anýzu a restováním zesládne. Výborně se tak doplňuje s pikantní italskou klobáskou, jejíž tučnost mírní. Celkové vyznění zjemňuje jogurt. Chcete-li se rychle zahřát, tohle jídlo to zařídí.

2 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Bulgur vsypte do misky, zalijte ho teplou vodou zhruba 1 cm nad něj a nechte 15 minut stát.
  2. Mezitím nakrájejte salsicciu na kolečka a v široké pánvi ji opékejte na 1 lžíci oleje 5 minut dohněda.
  3. Fenykl omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na tenké proužky. Zelené lístky odložte stranou. Proužky fenyklu přidejte do pánve k opečené klobáse a za občasného obracení restujte na středním stupni dalších 5 minut.
  4. Bulgur sceďte a nechte v sítku okapat. Fenykl se salsicciou přesuňte k okrajům pánve a uprostřed pánve opečte na zbylé lžici oleje bulgur. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte, přidejte jogurt, znovu promíchejte, prohřejte a podle potřeby osolte.
  5. Rozdělte na talíře. Fenyklové lístky natrhejte na menší kousky a ozdobte jimi bulgur.
PRIMA TIP: Salsiccia je italská syrová klobáska z vepřového masa a soli. Podle té dostala jméno. Je nezbytné ji tepelně upravit. Buď můžete hrubě namleté či nasekané maso vymačkat ze střívka rovnou na pánev, nebo klobásku nakrájejte na plátky a opečte je. Budou pěkně křupavé. Jako alternativu můžete použít vinnou klobásu, s fenyklem si bude také krásně rozumět.

Vyzkoušejte také italské risotto s čekankou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Risotto al radicchio (Rizoto s čekankou)

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jeden hrnec – Žádné zbytky

Susann Kreihe Jeden hrnec – Žádné zbytky

Německá zkušená autorka kuchařek připravila průvodce domácím vařením, který vás bude bavit. Jídla jsou totiž pestrá, výživná, vyvážená, s masem i bez, slaná i sladká a hlavně jednoduše připravená v jediné nádobě, ať už se jedná o hrnec, pánev nebo pekáč. Díky své mnohaleté praxi autorky receptů vymýšlí pokrmy tak, aby po jejich přípravě nic nezbylo. A pokud vám náhodou něco zbyde, v praktických tipech se dozvíte, jak to šikovně zužitkovat dál. Tohle je skutečně udržitelné vaření, které navíc výborně chutná.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty