Suroviny
- bulgur 100 g
- klobásy salsiccia 4 ks
- olivový olej 2 lžíce
- fenykl 3 středně velké bulvy
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- bílý jogurt 150 g

Postup přípravy
- Bulgur vsypte do misky, zalijte ho teplou vodou zhruba 1 cm nad něj a nechte 15 minut stát.
- Mezitím nakrájejte salsicciu na kolečka a v široké pánvi ji opékejte na 1 lžíci oleje 5 minut dohněda.
- Fenykl omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na tenké proužky. Zelené lístky odložte stranou. Proužky fenyklu přidejte do pánve k opečené klobáse a za občasného obracení restujte na středním stupni dalších 5 minut.
- Bulgur sceďte a nechte v sítku okapat. Fenykl se salsicciou přesuňte k okrajům pánve a uprostřed pánve opečte na zbylé lžici oleje bulgur. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte, přidejte jogurt, znovu promíchejte, prohřejte a podle potřeby osolte.
- Rozdělte na talíře. Fenyklové lístky natrhejte na menší kousky a ozdobte jimi bulgur.
PRIMA TIP: Salsiccia je italská syrová klobáska z vepřového masa a soli. Podle té dostala jméno. Je nezbytné ji tepelně upravit. Buď můžete hrubě namleté či nasekané maso vymačkat ze střívka rovnou na pánev, nebo klobásku nakrájejte na plátky a opečte je. Budou pěkně křupavé. Jako alternativu můžete použít vinnou klobásu, s fenyklem si bude také krásně rozumět.
Vyzkoušejte také italské risotto s čekankou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Risotto al radicchio (Rizoto s čekankou)