Suroviny
- borůvky 500 g
- moučkový cukr (na oslazení borůvek) 100 g
- mascarpone 400 g
- smetana ke šlehání (33%) 200 ml
- moučkový cukr 50 g
- piškoty 150 g
- borůvky (na ozdobu)
Postup přípravy:
- Borůvky rozmixujte s cukrem.
- Mascarpone vyšlehejte se smetanou a cukrem do pěny a naplňte do cukrářského sáčku.
- Na dno formy (cca 26×19 cm) vyskládejte polovinu piškotů, polijte borůvkovou omáčkou a navrstvěte smetanový krém. Poté opět vyskládejte piškoty, přidejte zbylý krém a zakončete omáčkou.
- Na povrchu pomocí lžíce vytvořte mramorování a nechte odležet v chladničce minimálně 3 hodiny. Před podáváním povrch dozdobte borůvkami.
Pokud chcete přece jen tradiční variaci tohoto moučníku, pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Tiramisu
Nebo mrkněte na další borůvkové recepty: