Andrea Motlíková

Sterilované cuketové zelí z přerostlých cuket

Moje hodnocení
6x

Máte doma přerostlé cukety a nevíte, co si s nimi počít? Je to jednoduché, zavařte si zásobu cuketového zelí! Chuť této typické letní suroviny si pak budete moct dopřát kdykoliv během roku. Prostě sen!

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Nastrouhané cukety dejte do velké mísy a smíchejte se všemi uvedenými surovinami. Raději vše přidávejte postupně a ochutnávejte, jak vám budou chutě vyhovovat. Přidat můžete vždy.
  2. Pořádně promíchejte a nechte 15 minut odstát, aby směs pustila šťávu.
  3. Do dobře vymytých sklenic směs napěchujte, nahoře by se měla objevit šťáva, zavíčkujte a sterilujte 20 minut při 80 °C.
  4. Pak už jen v zimě sáhněte pro sklenici, zelí podle potřeby když tak trochu slijte, udělejte cibulovou jíšku a provařte se zelím. Případně dochuťte.

Další recepty s cuketami najdete u nás na webu:

Nebo můžete vyzkoušet cuketové nudle s houbami podle videoreceptu Zdeňka Pohlreicha

Kompletní recept najdete ZDE

ČTĚTE TAKÉ: Cuketa může být jedovatá: Zaměřte se na jasný znak a chraňte se před nebezpečnou otravou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty