Suroviny
- cuketa 3 ks (asi 500 g)
- strouhanka panko 1 šálek
- strouhaný parmazán 1/2 šálku
- sušený česnek 1/2 lžičky
- sušená cibule 1/4 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- oregano 3/4 lžičky
- hladká mouka 1/2 šálku
- vejce (velká, rozšlehaná) 2 ks
PRIMA TIP: Panko je strouhanka japonského typu vyrobená z pšeničné mouky vysušené na malé zubaté kousky, které vypadají jako vločky. Strouhanka nepravidelného tvaru je plošší a má větší povrch. Ve srovnání s tradiční strouhankou, která má kulovitější tvar a menší velikost, bývá panko křupavější.
Postup přípravy
- Nastavte rošt trouby do střední polohy. Předehřejte troubu na 220 °C.
- Plech na pečení vyložte pečicím papírem a položte na něj drátěný rošt, který lehce potřete rostlinným olejem.
- Každou cuketu nakrájejte na 12 kusů dlouhých 8 až 10 cm a širokých asi 1,5 cm. Celkem by mělo být asi 36 kusů.
- V mělké míse smíchejte panko strouhanku, parmazán, sušený česnek a cibuli, sůl a sušené oregano. Odložte stranou.
- Připravte si misky na obalování: V jedné misce je hladká mouka, v další rozšlehaná vejce a v poslední misce je směs se strouhankou.
- Každý kousek cukety obalte v trojobalu: nejprve obalte v mouce a setřeste přebytečné množství, poté do vajíčka, a nakonec do směsi strouhanky, kterou přitlačte a obalte hranolky ze všech stran.
- Po obalení položte obalenou cuketu na drátěný rošt. Postup opakujte se zbývajícími kousky cukety.
- Pečte v troubě 12 až 15 minut dozlatova. Pokud je nepečete přímo na plechu, nemusíte je obracet, jinak je otočte v polovině pečení.
- Ihned podávejte s oblíbeným dipem k namáčení.
Vyzkoušejte i další tipy na netradiční hranolky
Vyzkoušejte také výtečné cuketové placičky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE