Skromně a chutně: Cuketové řezy s anglickou slaninou, kukuřicí a sýrem

Moje hodnocení
1x

Jednoduché a z naprosto běžných surovin, jimž vévodí multifunkční cuketa, která vám možná na zahrádce už dorůstá do šampionských rozměrů. Léto v pekáčku!

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a pekáček o rozměrech 20x30 cm vyložte po dně a stěnách papírem na pečení. Nastrouhanou cuketu rozložte na papírové utěrky, aby odsály přebytečnou vlhkost.
  2. Ve vetší pánvi rozehřejte při středně vysoké teplotě olej a osmažte cibuli se slaninou (pro vegetariány jen cibuli), až se slanina vyškvaří a většina tekutiny odpaří.
  3. Cuketu, česnek, kukuřici, mouku, prášek, sýr, petržel a chilli papričky dejte do mísy (případně přidejte rozdrobenou fetu). Vejce promíchejte s mlékem, vlijte do mísy, přidejte vyškvařenou slaninu s cibulí a směs osolte, opepřete, přidejte cukr a vše důkladně promíchejte.
  4. Směs rozestřete do připraveného pekáčku, uhlaďte a pečte asi 40 minut dozlatova.
PRIMA TIP: Aby byla hmota soudržná a dobře se propekla, je dobré z nastrouhané cukety dostat co nejvíc tekutiny. Můžete ji tedy „vyždímat“ rukama nebo vymačkat v pevných papírových utěrkách nebo čisté látkové utěrce. Také se složením surovin si můžete pohrát a použít třeba i jinou, nadrobno nakrájenou sezonní zeleninu. K řezům coby lehkému zdravému obědu nebo večeři by se hodil i jednoduchý listový salát.

Inspirujte se dalšími skromnými recepty, na kterých si pochutnáte

Z cukety můžete vykouzlit i výborné placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty