Sloppy Joe – sendvič, hamburger nebo hot dog? Americká klasika překvapí a nadchne chutí i jednoduchou přípravou

Moje hodnocení
2x

Sloppy Joe má podle některých zdrojů už více než stoletou tradici. Každopádně historie tohoto pokrmu není úplně jasná, ať už spatřil světlo světa na Kubě nebo na Floridě, dnes patří mezi oblíbené klasiky v mnoha amerických barech. Ale také doma, příprava je totiž velmi jednoduchá! Jde vlastně o výrazně ochucené restované mleté maso, které se podává v burgerových bulkách, v housce nebo v hot dog brioškách. Za nás rozhodně skvělý tip na rychlou večeři pro celou rodinu.

4 porce
45 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mleté hovězí maso dejte na pánev rozehřátou na středně vysokou teplotu a vařečkou ho trochu rozbijte na velké kousky. Nechte maso bez míchání restovat asi 8 minut, nebo dokud se nevytvoří pěkná hnědá kůrčička. Pak maso promíchejte/obraťte a restujte dalších asi 5 minut. Pokud je na pánvi hodně přebytečného tuku, odeberte ho lžící (nechte tam asi lžíci).
  2. Vmíchejte na kostičky nakrájenou cibuli a zelenou papriku a za občasného míchání restujte dalších 5 minut. Během smažení rozdělte hovězí maso vařečkou na menší kousky.
  3. Snižte teplotu na střední. Vmíchejte kečup, hořčici, sušený česnek, uzenou papriku, chilli vločky, worcesterskou omáčku, ocet a hovězí vývar nebo vodu. Za častého míchání nechte ještě asi 5 minut vařit, dokud omáčka nezhoustne podle vašich představ (nenechte ji příliš vyschnout). Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.
  4. Pokud chcete sladší Sloppy Joes, přidejte trochu hnědého cukru (ale není to nutné, kečup je sladký dost).
  5. Podávejte v opečených houskách. Chcete-li opéct vnitřek housek, rozehřejte na pánvi na středním ohni lžíci nebo dvě olivového oleje, vložte rozkrojené housky řezem dolů a pozorně je sledujte, dokud vnitřek pěkně nezezlátne (budete to muset dělat po částech). Můžete přidat také plátky nakládané okurky.
PRIMA TIP: Tento recept lze snadno zdvojnásobit nebo ztrojnásobit. Snadno se ohřívá a můžete ho mít v lednici pro rychlé řešení večeří přes týden. Směs můžete použít i jako omáčku na těstoviny, nebo přidat plechovku fazolí a podávat jako chilli con carne. Chcete-li směs zmrazit, zcela ji ochlaďte a vložte v zipovém sáčku do mrazničky. V mrazáku vydrží až 3 měsíce. Před podáváním přes noc rozmrazte v lednici a ohřejte na sporáku nebo v mikrovlnné troubě.

Vyzkoušejte také výborné trhané maso s BBQ omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Fantastické trhané vepřové maso v domácí BBQ omáčce

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty