Snídaňové burgery se slaninou, sýrem a míchanými vejci

Moje hodnocení
1x

Americkou kuchyni si bez hambáčů snad ani nedovedeme představit, ale málokdy o nich, na rozdíl od Američanů, uvažujeme coby o ranní volbě. Ovšem pro náš pocit pohody, plného žaludku a celkového energetického postoje k pracovnímu dni je podobně pořádně naplněná žemle blahodárná. Go ahead!

4 porce
20 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve středně velkém kastrolu uveďte do mírného varu asi 2,5cm vrstvu vody. Na kastrol postavte ohnivzdornou misku tak, aby se dno misky nedotýkalo vody.
  2. Do misky vyklepněte vejce, přidejte asi polovinu másla a za stálého promíchávání vařte asi 8 až 10 minut, až vzniknou jemně krémovitá míchaná vajíčka. Misku odstavte z tepla.
  3. Mimo oheň vmíchejte k vajíčkům zbylé máslo, smetanu, a nakonec je osolte, opepřete a vmíchejte k nim pažitku. Předehřejte gril v troubě.
  4. Rozkrojené žemle opečte z řezné plochy na pánvi na troše másla, na spodní část pak rozetřete česnekovou majonézu, přidejte 2 plátky slaniny a pořádnou hromádku míchaných vajec a nakonec 2 plátky sýra. Nechte krátce zapéct pod grilem, jen co se sýr rozteče, přiklopte druhou půlkou žemle a ihned podávejte.
PRIMA TIP Kromě hamburgerů a cheeseburgerů najdete v Americe bezpočet variací na toto téma. Například Sloppy Joes jsou hamburgerové žemle naplněné v podstatě „červenou omáčkou“ na špagety, žemle Pepka námořníka objímá dozlatova vypečený kuřecí řízek, pikantní majonézu a nakládané okurky, a americké matky i hamburgrárny vymýšlejí další a další variace tohoto rychlého jídla do ruky. Uvedená verze je z řetězce restaurací Eggslut (najdete je například v L.A.), kde se na podobné sendviče specializují a jejich přípravu vymazlili k dokonalosti, ale z úcty k původním hamburgerům se jí tu říká snídaňový sendvič.

Vyzkoušejte i klasický recept na vejce Benedikt podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Další zajímavé recepty z americké kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty