Šneci z listového těsta s anglickou slaninou a špenátem – perfektní chuťovka na adventní večírky

Moje hodnocení
1x

Chuťovky z listového těsta jsou velmi vděčné, a to jak pro strávníky, tak pro ty, kteří pohoštění připravují. S pomocí předpřipraveného těsta tuhle dobrotu zvládne i zcela nezkušený kuchtík, téměř s jistotou, že jeho výtvor bude mít úspěch. Možností, jaké ingredience do těsta zamotat, je mnoho. Zkuste třeba uzenou slaninu, tučný sýr a dobře dochucený špenát.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi rozehřejte máslo. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a nechte ho jen krátce rozvonět. Poté přisypte omytý a osušený špenát a nechte ho zavadnout, trvá to jen 1–2 minuty. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Rozválené listové těsto rozmotejte a potřete rozšlehaným vejcem. Navrch rozložte na plátky nakrájenou slaninu.
  3. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem a navrch rozprostřete připravený špenát. Jeden delší, asi 5cm okraj těsta nechte volný.
  4. Těsto po delší straně pevně zarolujte, volný okraj ještě potřete vajíčkem a těsto dotáhněte. Roládku nakrájejte na cca 2cm kolečka, která přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Šneky mašlovačkou potřete zbylým rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamovými semínky.
  6. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 15–18 minut dozlatova. Plech vyndejte z trouby a šneky na něm nechte trochu zchladnout, aby se zpevnily.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi ostré, šneky můžete posypat chilli vločkami. Pro výraznější chuť můžete těsto potřít místo vajec pikantní hořčicí.

Vyzkoušejte také oblíbené pizza šneky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta – nejoblíbenější chuťovka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty