Najděte si recept
Na co máte chuť?

Šneci z listového těsta s korejským kimchi
Suroviny (4 porce)
- chlazené listové těsto, vyválené 1 balení
- anglická slanina nebo uzená šunka 100 g
- kimchi 4 vrchovaté lžíce
- tvrdý nastrouhaný sýr, např. gouda 100 g
- vejce 1 ks
- černá sezamová semínka
Postup
- Rozválené listové těsto rozbalte. Rozložte na něj anglickou slaninu nebo šunku.
- Navrch rozprostřete v tenké vrstvě kimchi a vše zasypte nahrubo nastrouhaným sýrem.
- Horní okraj cca 5 cm nechte prázdný. Odspoda těsto pevně zarolujte, volný okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte.
- Váleček nakrájejte na cca 2cm kolečka, bude jich asi 20 ks.
- Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zvrchu šneky potřete zbylým vajíčkem a posypte černým sezamem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut.
PRIMA TIP: Korejský fermentovaný salát kimchi můžete koupit v korejských nebo japonských obchodech. Občas na něj můžete narazit i v prodejnách se zdravou výživou. Ale nejjednodušší je připravit si ho doma. Níže najdete odkaz na článek s receptem :)
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))