Suroviny
- listové těsto (chlazené, vyválené) 1 balení
- anglická slanina (nebo uzená šunka) 100 g
- kimchi 4 vrchovaté lžíce
- tvrdý sýr (nastrouhaný, např. gouda) 100 g
- vejce 1 ks
- černá sezamová semínka
Postup přípravy
- Rozválené listové těsto rozbalte. Rozložte na něj anglickou slaninu nebo šunku.
- Navrch rozprostřete v tenké vrstvě kimchi a vše zasypte nahrubo nastrouhaným sýrem.
- Horní okraj cca 5 cm nechte prázdný. Odspoda těsto pevně zarolujte, volný okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte.
- Váleček nakrájejte na cca 2cm kolečka, bude jich asi 20 ks.
- Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zvrchu šneky potřete zbylým vajíčkem a posypte černým sezamem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut.
PRIMA TIP: Korejský fermentovaný salát kimchi můžete koupit v korejských nebo japonských obchodech. Občas na něj můžete narazit i v prodejnách se zdravou výživou. Ale nejjednodušší je připravit si ho doma. Níže najdete odkaz na článek s receptem :)