Svatava Vašková / Coolinářka

Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy

Moje hodnocení
7x

Obří šnek z listového těsta, který nasytí hned několik hladových krků. Přesně to na vás čeká v dnešním receptu od Coolinářky – zamotaný koláč s nivou a ořechy. Skvělý jako svačina nebo ke sklence vína.

1 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Na rozválené pláty listového těsta rozdrobte nivu a vlašské ořechy, posypte lístky čerstvého tymiánu a přes širší stranu těsto zarolujte jako roládu.
  2. Tyto dvě vzniklé dlouhé roládky překrojte podélně a na řezu každé poloviny přitlačte těsto k sobě, aby náplň tolik nevypadávala.
  3. Tyto plněné hady nyní zaviňte kolem své osy jako twist a následně z nich zamotáním postupně vytvořte tvar koláče, jak vidíte na obrázku.
  4. Takto připravený koláč přesuňte do pečicím papírem vystlané dortové formy s odnímatelným dnem. Pomašlujte jeho povrch rozšlehaným vejcem a posypte dýňovými semínky.
  5. Koláč dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C na cca 20–30 minut.
  6. Podávejte ho teplý či studený se sklenkou dobrého bílého vína.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty