Suroviny
Postup přípravy
- Z lednice předem vyndejte listové těsto a nechte ho trochu povolit. Mezitím můžete rovnou předehřát troubu na 180 °C.
- Špenát spařte horkou vodou v cedníku a nechte ho okapat. Mrkev nastrouhejte najemno. Šunku nakrájejte na kostičky a osmažte na pánvi. Fetu rozmačkejte vidličkou, promíchejte s troškou pepře, prolisovanými stroužky česneku a vejci. Pak vše promíchejte dohromady, aby vznikla plnicí směs.
- Listové těsto rozválejte na 2–3 mm tenký plát a nakrájejte ho na 12 čtverců. Na těsto doprostřed naneste náplň a okraje namažte rozšlehaným vejcem. Čtverce pak přehněte tak, aby vznikl trojúhelník nebo obdélník, případně taštička jako na úvodní fotce. Kraje vidličkou přitlačte, aby se nerozpojily.
- Všechny taštičky přendejte na plech s pečicím papírem a ještě je potřete rozšlehaným vajíčkem. Nechte péct přibližně 20 minut, až budou taštičky krásně zlaté.
PRIMA TIP: Obdobně můžete připravit i oblíbené šneky. Na plát listového těsta naneste rovnoměrně náplň, zarolujte a nakrájejte na kolečka. Ta potom na plechu potřete rozšlehaným vejcem a upečte.
Připravte skvělé pizza šneky z listového těsta podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta – nejoblíbenější chuťovka