Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni
Zdroj: Klára Michalová
Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni
Zdroj:
Klára Michalová
Šneci z listového těsta jsou vděčná chuťovka, která spolehlivě mizí z talířů na každém večírku jako první. Klasickou náplň s rajčatovou omáčkou, šunkou a sýrem můžete volně obměňovat, zkuste tentokrát lehce pikantní verzi s paprikovým salámem a čerstvým špenátem.
Postup přípravy
-
V misce smíchejte kečup, bazalkové pesto, najemno nasekaný česnek, špetku soli a sušené oregano.
-
Vyválené těsto rozbalte a připravenou omáčku na něj natřete, horní okraj těsta asi 4 cm široký nechte čistý.
-
Na těsto pomazané omáčkou rozložte paprikový salám, na něj dejte tenké plátky mozzarelly a vše posypte omytým a nasekaným špenátem.
-
Stočte pevnou roládu, čistý okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a těsto přilepte k roládě. Nakrájejte ji na 18–21 asi 1,5 cm širokých šneků.
-
Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete je mašlovačkou zbylým vajíčkem. Nakonec zlehka zaprašte vločkami chilli.
-
Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut dozlatova.
Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni 2
Zdroj: Klára Michalová
Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni 2
Zdroj:
Klára Michalová
Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni 3
Zdroj: Klára Michalová
Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni 3
Zdroj:
Klára Michalová