Suroviny
- listové těsto (chlazené rolované ) 1 balení
- kečup (kvalitní ) 4 lžíce
- Bazalkové pesto 1 vrchovatá lžička
- česnek 1 stroužek
- oregano (sušené ) 1/2 lžičky
- salám (pikantní paprikový salám na tenká kolečka) 80 g
- mozzarella 1 balení
- špenát (čerstvý ) 1 velká hrst
- vejce 1 ks
- chilli (chilli vločky)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- V misce smíchejte kečup, bazalkové pesto, najemno nasekaný česnek, špetku soli a sušené oregano.
- Vyválené těsto rozbalte a připravenou omáčku na něj natřete, horní okraj těsta asi 4 cm široký nechte čistý.
- Na těsto pomazané omáčkou rozložte paprikový salám, na něj dejte tenké plátky mozzarelly a vše posypte omytým a nasekaným špenátem.
- Stočte pevnou roládu, čistý okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a těsto přilepte k roládě. Nakrájejte ji na 18–21 asi 1,5 cm širokých šneků.
- Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete je mašlovačkou zbylým vajíčkem. Nakonec zlehka zaprašte vločkami chilli.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut dozlatova.
Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni 2 Zdroj: Klára Michalová
Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni 3 Zdroj: Klára Michalová