Najděte si recept
Na co máte chuť?

Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni
Šneci z listového těsta jsou vděčná chuťovka, která spolehlivě mizí z talířů na každém večírku jako první. Klasickou náplň s rajčatovou omáčkou, šunkou a sýrem můžete volně obměňovat, zkuste tentokrát lehce pikantní verzi s paprikovým salámem a čerstvým špenátem.
do 30 minut
18-21 ks porcí
Suroviny (18-21 ks porcí)
- chlazené rolované listové těsto 1 balení
- kvalitní kečup 4 lžíce
- bazalkové pesto 1 vrchovatá lžička
- česnek 1 stroužek
- sůl 1 špetka
- sušené oregano 1/2 lžičky
- pikantní paprikový salám na tenká kolečka 80 g
- mozzarella 1 balení
- čerstvý špenát 1 velká hrst
- vejce 1 ks
- chilli vločky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V misce smíchejte kečup, bazalkové pesto, najemno nasekaný česnek, špetku soli a sušené oregano.
- Vyválené těsto rozbalte a připravenou omáčku na něj natřete, horní okraj těsta asi 4 cm široký nechte čistý.
- Na těsto pomazané omáčkou rozložte paprikový salám, na něj dejte tenké plátky mozzarelly a vše posypte omytým a nasekaným špenátem.
- Stočte pevnou roládu, čistý okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a těsto přilepte k roládě. Nakrájejte ji na 18–21 asi 1,5 cm širokých šneků.
- Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete je mašlovačkou zbylým vajíčkem. Nakonec zlehka zaprašte vločkami chilli.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut dozlatova.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))