Šneci z listového těsta à la Pizza pepperoni

Moje hodnocení
12x

Šneci z listového těsta jsou vděčná chuťovka, která spolehlivě mizí z talířů na každém večírku jako první. Klasickou náplň s rajčatovou omáčkou, šunkou a sýrem můžete volně obměňovat, zkuste tentokrát lehce pikantní verzi s paprikovým salámem a čerstvým špenátem.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte kečup, bazalkové pesto, najemno nasekaný česnek, špetku soli a sušené oregano.
  2. Vyválené těsto rozbalte a připravenou omáčku na něj natřete, horní okraj těsta asi 4 cm široký nechte čistý.
  3. Na těsto pomazané omáčkou rozložte paprikový salám, na něj dejte tenké plátky mozzarelly a vše posypte omytým a nasekaným špenátem.
  4. Stočte pevnou roládu, čistý okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a těsto přilepte k roládě. Nakrájejte ji na 18–21 asi 1,5 cm širokých šneků.
  5. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a potřete je mašlovačkou zbylým vajíčkem. Nakonec zlehka zaprašte vločkami chilli.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut dozlatova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty