Smažený čedar v housce podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Moje hodnocení
4x

Smažák v housce patří mezi ultimátní street food, který se v Česku prodává od nepaměti. Šéfkuchař Jan Pípal vzal tuhle oblíbenou pochoutku a přepracoval ji od základu. Vyzrálý sýr čedar obalený v křupavých cornflakes, rajčatová salsa a hořčicová majonéza dohromady báječně ladí. Zkuste tento skvost mezi smažáky připravit doma podle receptu anebo můžete ochutnat jiné zajímavé variace na dané téma v rámci dubnového týdne smažáků v restauraci Vinohradský Parlament.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Plátky čedaru obalte v trojobalu. Místo klasické strouhanky použijte rozsekané kukuřičné lupínky a usmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
  2. Brambory opláchněte a nakrájejte na čtvrtky. Ochuťte solí, olejem a rozmarýnem a pečte v troubě na 180 °C dozlatova cca 45 minut.
  3. Dále vytvořte rajčatovou salsu. Rajčata nakrájejte na kostičky, přidejte šalotku, feferonku, limetkovou šťávu a sůl.
  4. Housku rozřízněte nožem a dejte na ni majonézu ochucenou dijonskou hořčicí, plátky masitých rajčat, usmažený sýr a salsu z rajčat. Zakončete znovu majonézou, polníčkem a vrchní houskou.
  5. Podávejte s pečenými bramborami v troubě.
PRIMA TIP: Rozříznutou housku opečte na nepřilnavé pánvi dozlatova – mnohem pomaleji se poté nasákne rajčaty a majonézou a lépe se vám bude jíst!

Láska ke strouhance

Pro milovníky smažáků si restaurace Vinohradský Parlament připravila speciální akci. V týdnu 9. - 15. dubna 2025 zde najdete na menu hned několik skvělých pokrmů s dozlatova usmaženým sýrem. Hitovkou, která v minulých letech patřila mezi nejoblíbenější, jsou cheese & chips neboli smažené olomoucké tvarůžky s hranolky a bílým chřestem, těšit se můžete ale i na úplné novinky.

Vyzkoušejte také dokřupava usmažené kuřecí stripsy podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Dokřupava smažené kuřecí stripsy

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Pípal


Přečtěte si také

Recepty