Suroviny
- čedar 480 g
- polohrubá mouka 100 g
- vejce 4 ks
- kukuřičné lupínky 200 g
- řepkový olej 500 ml
- brambory 1 kg
- rozmarýn 1 snítka
- červená rajčata (masitá) 3 ks
- šalotka 2 ks
- feferonka 1 ks
- limetka 1 ks
- majonéza 4 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžička
- salát polníček 1 balení
- houska na burger 4 ks
- sůl

Postup přípravy
- Plátky čedaru obalte v trojobalu. Místo klasické strouhanky použijte rozsekané kukuřičné lupínky a usmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
- Brambory opláchněte a nakrájejte na čtvrtky. Ochuťte solí, olejem a rozmarýnem a pečte v troubě na 180 °C dozlatova cca 45 minut.
- Dále vytvořte rajčatovou salsu. Rajčata nakrájejte na kostičky, přidejte šalotku, feferonku, limetkovou šťávu a sůl.
- Housku rozřízněte nožem a dejte na ni majonézu ochucenou dijonskou hořčicí, plátky masitých rajčat, usmažený sýr a salsu z rajčat. Zakončete znovu majonézou, polníčkem a vrchní houskou.
- Podávejte s pečenými bramborami v troubě.
PRIMA TIP: Rozříznutou housku opečte na nepřilnavé pánvi dozlatova – mnohem pomaleji se poté nasákne rajčaty a majonézou a lépe se vám bude jíst!
Láska ke strouhance
Pro milovníky smažáků si restaurace Vinohradský Parlament připravila speciální akci. V týdnu 9. - 15. dubna 2025 zde najdete na menu hned několik skvělých pokrmů s dozlatova usmaženým sýrem. Hitovkou, která v minulých letech patřila mezi nejoblíbenější, jsou cheese & chips neboli smažené olomoucké tvarůžky s hranolky a bílým chřestem, těšit se můžete ale i na úplné novinky.
Vyzkoušejte také dokřupava usmažené kuřecí stripsy podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Dokřupava smažené kuřecí stripsy