Suroviny
- květák 1 ks
- vejce 1 ks
- mozzarella 150 g
- sůl špetka
- sušená bazalka 1 lžička
- strouhaný parmazán 60 g
Článek
24 receptů s oblíbeným květákem
Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)
Postup přípravy
- Květák očistěte, nastrouhejte a dejte do misky. Misku dejte na cca 4 minuty do mikrovlnky, abyste květák vysušili. Po 4 minutách květák promíchejte vidličkou a vraťte do mikrovlnky na dalších 7 minut.
- Květák nechte vychladnout a poté smíchejte s vejcem, solí, bazalkou a parmazánem. Z těsta vytvarujte na plechu vyloženým pečicím papírem 4 stejné čtverce a dejte péct do předehřáté trouby na 20 minut.
- Plech vyjměte a na 2 čtverce dejte na plátky nakrájenou mozzarellu a přiklopte zbylými dvěma. Dejte znovu zapéct na cca 5 minut. Hotový smažák podávejte například s bramborovou kaší.