Najděte si recept
Na co máte chuť?

Květákový "smažák"
Článek
24 receptů s oblíbeným květákem
Suroviny (2–3 porce)
- Květák 1 ks
- Vejce 1 ks
- Mozzarella 150 g
- špetka soli
- sušená bazalka 1 lžička
- strouhaný parmazán 60 g
Postup
- Květák očistěte, nastrouhejte a dejte do misky. Misku dejte na cca 4 minuty do mikrovlnky, abyste květák vysušili. Po 4 minutách květák promíchejte vidličkou a vraťte do mikrovlnky na dalších 7 minut.
- Květák nechte vychladnout a poté smíchejte s vejcem, solí, bazalkou a parmazánem. Z těsta vytvarujte na plechu vyloženým pečicím papírem 4 stejné čtverce a dejte péct do předehřáté trouby na 20 minut.
- Plech vyjměte a na 2 čtverce dejte na plátky nakrájenou mozzarellu a přiklopte zbylými dvěma. Dejte znovu zapéct na cca 5 minut. Hotový smažák podávejte například s bramborovou kaší.
Květákový "smažák" , Foto: kuchařka Jíme zdravě II.
Jíme zdravě s Fitrecepty II.
Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete?
Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Autoři vyslyšeli přání fanoušků a přidali víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Celkem jde o 123 lahodných receptů.
“I tentokrát jsme recepty vymýšleli tak, aby byly zdravé a jednoduché na přípravu. Těšte se na větší rozmanitost ingrediencí a postupů. I když jsme byli trošku odvážnější, pořád jsme dbali na to, aby byly suroviny dobře dostupné a postupy zvládl každý. Všechna jídla, která uvidíte na obrázcích, jsme přitom připravovali a fotili v normální kuchyni s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky!” připomíná za všechny tři autory hlavní devízu studentské kuchařky Petr Novák.