Najděte si recept
Na co máte chuť?

Smažený sýr se šunkou
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel, smažený sýr neboli smažák, má občas problém – sýr ze svého obalu vyteče. Naučte se hospodský fígl, který prozradil kuchař Kohout v seriálu Ohnivý kuře. Stačí jednoduše smíchat strouhanku s polohrubou moukou...
do 30 minut
4 porce
Vyzkoušejte i luxusní verzi oblíbeného jídla – v prvorepublikovém střihu:
Suroviny (4 porce)
- sýr eidam (min. 40 % tuku) 4 plátky o tloušťce 1 cm
- Šunka 4 plátky
- Vejce 2 ks
- hladká mouka
- polohrubá mouka
- strouhanka z toustového chleba
- řepkový olej a přepuštěné máslo na smažení
K podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Strouhanku smíchejte s polohrubou moukou v poměru 2 díly strouhanky a 1 díl mouky.
- Sýr o tloušťce zhruba 1 cm rozpulte, dovnitř vložte šunku, přitiskněte, obalte v mouce, vejci a směsi strouhanky s moukou. V hlubší nádobě rozpalte olej s přepuštěným máslem. Teplota by měla být udržovaná na 160 °C.
- Obalený sýr smažte z obou stran dozlatova – opatrně obracejte, abyste nepropíchli trojobal a sýr nevytékal.
- Usmažený sýr dejte okapat na ubrousek a podávejte s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Další recepty z oblíbeného seriálu Ohnivý kuře najdete v nové kuchařce:
OHNIVÝ KUŘE II
80 NOVÝCH ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ ZE SERIÁLU S VŮNÍ JÍDLA A CHUTÍ ŽIVOTA
Epizody z oblíbeného seriálu a hlavně recepty z něj v další knižní podobě – pro příznivce partičky z televizní obrazovky přichází druhý přírůstek do knihovny.
Najdete v něm 80 nových originálních receptů, od české klasiky známé i neznámé přes slovutné světové recepty až po pikantní asijské novinky. A otevřeno je i v cukrárně, Veroničiny žloutkové věnečky jsou prostě nepřekonatelné.
Pobavte se nejen u obrazovky, ale i v kuchyni a vyberte si z nabízené galerie receptů k snídani, obědu i večeři.
Vydává nakladatelství Euromedia / IKAR