Suroviny
- eidam (min. 40 % tuku) 4 plátky o tloušťce 1 cm
- šunka 4 plátky
- vejce 2 ks
- hladká mouka
- polohrubá mouka
- strouhanka (z toustového chleba)
- řepkový olej (a přepuštěné máslo na smažení)
K podávání
- brambory (uvařené )
- tatarská omáčka
Vyzkoušejte i luxusní verzi oblíbeného jídla – v prvorepublikovém střihu:
Postup přípravy
- Strouhanku smíchejte s polohrubou moukou v poměru 2 díly strouhanky a 1 díl mouky.
- Sýr o tloušťce zhruba 1 cm rozpulte, dovnitř vložte šunku, přitiskněte, obalte v mouce, vejci a směsi strouhanky s moukou. V hlubší nádobě rozpalte olej s přepuštěným máslem. Teplota by měla být udržovaná na 160 °C.
- Obalený sýr smažte z obou stran dozlatova – opatrně obracejte, abyste nepropíchli trojobal a sýr nevytékal.
- Usmažený sýr dejte okapat na ubrousek a podávejte s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Vyzkoušejte i výborný recept na smažený holandský řízek se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE