zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Dokřupava smažené kuřecí stripsy
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Dokřupava smažené kuřecí stripsy

Dokřupava smažené kuřecí stripsy

Hodnoceno: 6x
Krásně křupavé, šťavnaté a silně návykové! Domácí stripsy podle receptu od Cat & Cook můžete podávat s bramborovou kaší nebo třeba samotné jen s dipem. Jejich smažení vám sice chvilku zabere, ale odvděčí se vám skvělou chutí.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Maso vyndejte z lednice alespoň 1,5 hodiny před smažením, aby došlo do pokojové teploty. Nakrájejte ho na stejně dlouhé silnější proužky a osolte ho.
  2. Do hladké mouky přimíchejte sušený česnek nebo cibuli a uzenou papriku. Vejce prošlehejte metličkou a mírně osolte. Panko strouhanku smíchejte se sezamovými semínky (případně s nigellou).
  3. Proužky masa obalte nejdříve v mouce, poté ve vejci a nakonec v panko strouhance. Strouhanku do stripsů v žádném případě nezamačkávejte, pouze je v ní lehce obalte a položte na vál či prkénko.
  4. Právě díky našlehaným vejcím a lehkému, neudusanému trojobalu budou stripsy krásně kypré a křupavé.
  5. Obalené je pokládejte vedle sebe, nikdy ne na sebe, jinak zvlhnou. Zároveň je důležité smažit je okamžitě po obalení a nepřipravovat je dopředu.
  6. V hlubším hrnci při vyšší teplotě rozehřejte olej / přepuštěné máslo – důležité je, aby v něm stripsy plavaly, podle toho přizpůsobte množství tuku v hrnci.
  7. Tuk by měl mít kolem 170 °C, ideální je použít skleněný teploměr, který můžete umístit přímo na hrnec, případně můžete použít digitální. Pokud ho nemáte, udržujte tuk nahřátý pouze na střední stupeň, aby se nezahřál na moc vysokou teplotu.
  8. Stripsy smažte z každé strany cca 3 minuty dozlatova (záleží na tom, jak velké kousky nakrájíte). Při otáčení do nich nepíchejte, zbytečně by z nich vytékala šťáva, použijte buď kuchařskou pinzetu, kleště nebo třeba dvě vařečky.
  9. Stripsy by měly mít vnitřní teplotu lehce nad 70 °C, takže pokud máte digitální vpichový teploměr, určitě jich pár vyzkoušejte, abyste si odzkoušeli délku smažení.
  10. Stripsy vyndávejte opět bez píchání na papírovou kuchyňskou utěrku a nechte 5 minut odpočinout.
  11. Ozdobit je můžete najemno nasekanou petrželkou, čerstvě mletým pepřem a kvalitní solí.
Dokřupava smažené kuřecí stripsy
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Dokřupava smažené kuřecí stripsy

reklama

Cat & Cook 2
Ivana Jindřichová

Druhá kuchařka známé blogerky Cat & Cook volně navazuje na první díl a představuje nové recepty i novou kočku – Miňonku, která v kuchyni Ivany Jindřichové zaujala místo po nemocné Mindě. Barevné fotky s čtyřnohou fešandou, záplava květin a lahodná jídla, které zvládnete podle podrobného popisu uvařit hned napoprvé, zůstávají jako poznávací znamení. Ivana se opět vydala i do světa a kromě oblíbených českých pokrmů si můžete uvařit i klasické recepty mezinárodní kuchyně. Stěžejní linku tvoří roadtrip po Itálii, ale nakouknete i na další kontinenty. 
Kuchařku koupíte pouze přes eshop https://shop.catandcook.cz/