Feta saganaki – smažený sýr feta s ochuceným medem
Zdroj: iStock
Feta saganaki – smažený sýr feta s ochuceným medem
Zdroj:
iStock
Češi milují smažák, ale smažený sýr není jen naší doménou. V Řecku je velmi oblíbený smažený sýr feta, který má velmi výraznou chuť, je příjemně slaný a v této úpravě je zcela neodolatelný. Doplňte ho medem s příchutí pepře a tymiánu a nezapomeňte na svěží dotek citronu. Ideální předkrm k víkendové grilovačce.
6 porcí
30 minut
151 kcal
řecká
Postup přípravy
-
Nejprve připravte ochucený med – všechny ingredience dejte do sklenice s víčkem a protřepejte.
-
Vejce prošlehejte v hlubokém talíři. Do dalšího talíře nasypte panko strouhanku. Bloček sýru feta nejprve obalte ve vajíčku a poté důkladně v panko strouhance, můžete ji i lehce přitlačit, aby byl sýr opravdu na všech místech obalený.
-
Ve středně velké pánvi rozehřejte 4 lžíce olivového oleje na středním plameni. Když je rozehřátý, vhoďte citronovou kůru a 30 vteřin až 1 minutu smažte. Poté kůru vyjměte z pánve a nechte stranou.
-
Do stejné pánve dejte obalený sýr feta a smažte 2 až 3 minuty z každé strany dozlatova. Sýr přendejte na servírovací talíř.
-
V misce promíchejte napůl rozkrojená rajčátka, lžíci olivového oleje, bazalku a špetku soli.
-
Smažený feta sýr servírujte horký, pokapaný ochuceným medem, ozdobený smaženou citronovou kůrou a lístky tymiánu. K němu podávejte salát z cherry rajčátek a pita chléb nebo chlebové pita chipsy.
Feta saganaki – smažený sýr feta s ochuceným medem 2
Zdroj: iStock
Feta saganaki – smažený sýr feta s ochuceným medem 2
Zdroj:
iStock