Suroviny:
- jablka 6 ks
- měkký tvaroh 150 g
- vejce 2 ks
- polohrubá mouka 120 g
- solamyl 1 lžíce
- cukr krupice 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- citronová šťáva 1 lžíce
- rostlinný olej (na smažení)
- máslo 20 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
- med 3 lžíce
- pomeranč 3 ks
Postup přípravy:
Čtyři jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo. Smíchejte je s tvarohem, vejci, moukou, solamylem, cukrem, solí a citronovou šťávou. Důkladně uhněťte těsto.
Z těsta pak vytvořte placičky, které smažte na troše rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
Na druhé pánvi rozehřejte máslo, orestujte na něm na malé kostičky nakrájená zbylá jablka spolu se skořicí, medem, šťávou z pomerančů a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Tekutinu nechte vyvařit, dokud nevznikne hustá omáčka.
Hotové placičky pak servírujte se směsí jablek. Můžete ještě před podáváním dosladit například medem.
Chcete zkusit lívance ještě trochu jinak? Máme pro vás videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Banánové lívance s ovesnými vločkami