Suroviny
- banán (zralé ) 2 menší (cca 200 g)
- ovesné vločky 4 lžíce
- strouhaný kokos 2 lžíce
- vejce (bio ) 3 ks
- bílý jogurt 1 velká lžíce
- mletá skořice 1/2 lžičky
- sůl špetka
- Kokosový olej (na smažení)
Malinový rozvar
- maliny (mražené a čerstvé ) 2 větší hrsti
- javorový sirup 1 lžíce
Postup přípravy
- Všechny ingredience na lívance vložte do mixéru a promixujte v hladké kompaktní těsto.
- Pokud používáte zralé banány, bude těsto tak akorát sladké. Nemělo by být moc řídké, ale ani úplně hutné.
- Mělo by se jen lehce rozlít na pánvi. Pokud bude hodně řídké, přidejte klidně ještě vločky a znovu promixujte. Pokud bude hodně husté, přidejte vodu nebo mléko.
- Na pánvi si na středním plameni rozpalte trochu kokosového oleje a lívanečky opékejte z obou stran dozlatova. Je to celkem rychlé, tak pozor, ať se nepřipálí.
- Zmražené nebo čerstvý maliny dejte do kastrůlku (pokud použijete čerstvý, podlijte je jen trochu vodou), přidejte javorový sirup a nechte společně tak 10 minut probublat.
- Hotové lívance namažte oblíbenou marmeládou nebo ořechovým máslem, naskládejte na sebe, přelijte ovocným rozvarem a podávejte.
Nejjednodušší banánové lívance s ovesnými vločkami 2 Zdroj: My Cooking Diary
Nejjednodušší banánové lívance s ovesnými vločkami 3 Zdroj: My Cooking Diary
Připravte si oblíbený banana bread s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu
Podrobný recept najdete ZDE