Korpus:
- vejce 2 ks
- sůl 1 špetka
- cukr krupice 100 g
- slunečnicový olej 75 ml
- jablka (nastrouhaná) 200 g
- polohrubá mouka 150 g
- kypřicí prášek do pečiva 3/4 sáčku
Krém:
- mascarpone 250 g
- smetana ke šlehání (40%) 100 ml
- moučkový cukr 2 lžíce
Postup přípravy:
- Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh.
- Žloutky utřete s cukrem do pěny. Přimíchejte olej, jablko a důkladně promíchejte. Ke žloutkové směsi postupně zapracujte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a poté zapracujte sníh.
- Těsto rozdělte do košíčků a pečte asi 20 minut dozlatova. Poté nechte vychladnout na mřížce.
- Mascarpone, smetanu a cukr vyšlehejte do hladkého krému. Každý vychladlý dortík ozdobte krémem a přidejte polovinu broskve. Na závěr můžete přidat mátu nebo meduňku.
Místo kompotovaných broskví můžete v sezóně použít i čerstvé. Jen doporučujeme předem spařit slupku, pokud chcete dosáhnout stejného vzhledu, a případně trochu dosladit.
Další tip na skvělý moučník, tentokrát nepečený? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty
Nebo mrkněte na další recepty s broskvemi: