Suroviny
- olivový olej 50 ml
- máslo 1 lžíce
- brambory (větší, oloupané a nakrájené na plátky) 2 ks
- anglická slanina (nebo špek nakrájený na plátky) 100 g
- šalotka (nakrájená na kolečka) 2 ks
- vejce 4 ks
- česnek (nakrájený nadrobno) 1 stroužek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- majoránka (čerstvá)
- nakládané beraní rohy (nebo nakládaná zelenina k podávání)
Postup přípravy
- Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej s máslem, přidejte plátky brambor a za občasného prohození je opékejte, dokud nemají zlatavou barvu. Postupně přidávejte slaninu a šalotku, ochuťte solí a pepřem a pokračujte v opékání ještě asi 10 minut.
- Mezitím rozšlehejte v míse vejce s nasekaným česnekem, lístky čerstvé majoránky, solí a pepřem. Kdo má rád pikantní chuť, může v této fázi přidat ještě nadrobno nasekanou chilli papričku.
- Směs nalijte na opečené brambory se slaninou a šalotkou a pánev dejte na dalších 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Omeletu překlopte na talíř a podávejte s domácí nakládanou zeleninou, například s beraními rohy, okurkami nebo dalšími chuťovkami.