Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Omeleta s tvarohem a uzeným lososem

Moje hodnocení
6x

Dokonalá víkendová snídaně nebo pracovní oběd, i když z kanceláře do kuchyně ujdete pár kroků. Tvaroh je méně tučný než čerstvý sýr nebo crème fraîche, s kterým se uzený losos zpravidla podává na bagelu. Dochuťte tvaroh bylinkami a rozdíl v chuti téměř nepoznáte. A když už jste pár kalorií ušetřili, dopřejte si sklenku šampaňského nebo sektu, který se k této výjimečné omeletě skvěle hodí.

3 porce
30 minut
533 kcal

Suroviny

  • med (červená cibule) 1 ks
  • jablečný ocet 3 lžíce
  • vejce 6 ks
  • mléko (polotučné mléko) 60 ml
  • olivový olej 3 lžičky
  • tvaroh (odtučněný) 100 g
  • pažitka, nadrobno nasekaná 1 lžíce
  • uzený losos 100 g
  • výhonky ředkviček (microgreens) 15 g
  • kváskový chléb 3 velké krajíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší měsíčky. Zalijte ji v misce jablečným octem a nechte chvíli marinovat.
  2. Ve větší míse prošlehejte vidličkou nebo zlehka metličkou vejce, mléko, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, vlijte do pánve třetinu vaječné směsi (zhruba 120 g) a opékejte 3 minuty na středním stupni. Pomocí obracečky omeletu otočte a opékejte ji ještě 30 sekund. Stejným způsobem připravte zbylé dvě omelety.
  3. Tvaroh rozmíchejte s pažitkou a špetkou soli dohladka. Upečené omelety potřete pažitkovým tvarohem a poklaďte uzeným lososem a marinovanou cibulí. Posypte výhonky ředkvičky a podávejte s plátkem chleba.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty