Omeleta s tvarohem a uzeným lososem
Zdroj: Jak jíme zdravě na jaře
Omeleta s tvarohem a uzeným lososem
Zdroj:
Jak jíme zdravě na jaře
Dokonalá víkendová snídaně nebo pracovní oběd, i když z kanceláře do kuchyně ujdete pár kroků. Tvaroh je méně tučný než čerstvý sýr nebo crème fraîche, s kterým se uzený losos zpravidla podává na bagelu. Dochuťte tvaroh bylinkami a rozdíl v chuti téměř nepoznáte. A když už jste pár kalorií ušetřili, dopřejte si sklenku šampaňského nebo sektu, který se k této výjimečné omeletě skvěle hodí.
3 porce
30 minut
533 kcal
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší měsíčky. Zalijte ji v misce jablečným octem a nechte chvíli marinovat.
-
Ve větší míse prošlehejte vidličkou nebo zlehka metličkou vejce, mléko, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, vlijte do pánve třetinu vaječné směsi (zhruba 120 g) a opékejte 3 minuty na středním stupni. Pomocí obracečky omeletu otočte a opékejte ji ještě 30 sekund. Stejným způsobem připravte zbylé dvě omelety.
-
Tvaroh rozmíchejte s pažitkou a špetkou soli dohladka. Upečené omelety potřete pažitkovým tvarohem a poklaďte uzeným lososem a marinovanou cibulí. Posypte výhonky ředkvičky a podávejte s plátkem chleba.
Omeleta s tvarohem a uzeným lososem 2
Zdroj: Jak jíme zdravě na jaře
Omeleta s tvarohem a uzeným lososem 2
Zdroj:
Jak jíme zdravě na jaře