Suroviny
- Vejce 3 ks
- Mléko 1 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Máslo 1 hrudka
- hladkolistá petrželka 1 hrst
- uzený čedar 100 g
Postup přípravy
- Vejce rozdělte – bílky do středně velké a žloutky do větší mísy. Vyšlehejte bílky dotuha, potom vyšlehejte žloutky s mlékem a dobře ochuťte. Asi čtvrtinu bílků vmíchejte do žloutkové směsi, potom přidejte jejich zbytek.
- Na teflonové pánvi rozpusťte máslo. Nalijte na něj omeletovou směs a vařte 2–3 minuty, dokud hmota trochu neztuhne.
- Posypte nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou a nechte sýr trochu roztavit. Omeletu přeložte, nechte ji sklouznout na talíř. Rozkrojte ji na poloviny a podávejte třeba s osmaženými rajčaty nebo se spařeným špenátem.